Selectați pagina

Slovacii, chemaţi să participe la un referendum împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Slovacii, chemaţi să participe la un referendum împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex

slovaciaSlovacii sunt chemaţi să se prezinte la urne pe 7 februarie pentru un referendum ai cărui iniţiatori doresc să bareze drumul căsătoriei între persoane de acelaşi sex, a anunţat joi preşedintele slovac Andrej Kriska.

Acest referendum a fost cerut de mişcarea Alianţa pentru Familie, care a anunţat în septembrie că a colectat aproape 400.000 de semnături necesare.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este interzisă în această ţară catolică de 5,4 milioane de locuitori, membră a UE din 2004. În iunie, Parlamentul a aprobat un amendament constituţional care defineşte căsătoria ca o „uniune exclusiv între un bărbat şi o femeie”.

Trei întrebări vor fi adresate slovacilor, dintre care 70% s-au declarat creştini la ultimul recensământ, şi anume dacă sunt de acord cu alte forme de uniune pe lângă căsătoria între un bărbat şi o femeie, dacă ar fi de acord cu adoptarea de copii de către cupluri de acelaşi sex şi dacă sunt de acord ca părinţii să aibă dreptul de a refuza ca proprii copii să asiste la cursuri de educaţie sexuală atunci când nu sunt de acord cu conţinutul acestora.

Preşedintele Kiska a anunţat deja la începutul lui noiembrie că va vota favorabil la primele două întrebări.

Apărătorii drepturilor homosexuale au criticat organizarea acestui referendum. Faptul că referendumul are „loc în cele din urmă este un precedent periculos, (…) faptul că majoritatea votează asupra drepturilor unei minorităţi deschide Cutia Pandorei”, a declarat pentru AFP o activistă, Romana Schlesinger.

Mediatoarea Republicii, Jana Dubovcova, care veghează la protejarea drepturilor tuturor minorităţilor, s-a arătat mai puţin îngrijorată. „Rata de participare va arăta dacă aceste probleme sunt la fel de importante pentru oameni precum sunt pentru organizatorii referendumului”, a declarat ea pentru AFP.

Din cele şapte referendumuri organizate de la declararea independenţei în 1993, unul singur a fost validat, şi anume cel privind integrarea în Uniunea Europeană. Rata de participare la celelalte şase nu a atins pragul de 50%.

Sursa: http://independent.md

3 Comentarii

 1. Ala

  https://www.youtube.com/watch?v=YdmiKjjnOcM De vazut ce se intampla in Finlanda ne spune Beckmann cu privire la aceeasi situatie. Urmariti ca sunt niste chestii interesante ce tine de reactia popuatiei cu privire la bisericile de acolo.

  Răspuns
 2. irina

  FRATILOR,DAR POATE SA NE MOBILIZAM SI NOI …SA COLECTAM SEMNATURI.SI SA ORGANIZAM UN REFERENDUM SI IN MOLDOVA???

  Răspuns
 3. slava

  Sunt de acord ca trebuie neaparat. Un principiu de care se foloseste diavolul astazi este (devide et imperia) ce inseamna dezbina si stapineste, adica noi nu ne cunoastem mai nimeni unul pe altul, si forte de rezistenta exista la noi dar tot sunt cam separate, ca ACOM “fericita Maica Matrona” asociatia pro-ortodoxia, sunt careva grupuri de preoti care se opun la globalizare, numai ca putin se cunosc unii cu altii deoarece sursele de informare sunt toate a puterii de stat, si daca se face vreun reportaj nicdecum nu va aparea la tv. Cind sa adoptat legea care permite propagarea homosexualitatii sau mobilizat putini oameni care se stiu unii cu altii
  https://www.youtube.com/watch?v=aPFfrzsJ9_Q

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *