Selectați pagina

Situaţie alarmantă: Președintele Chinei a cerut forțelor armate să facă tot ce este necesar pentru a fi gata de luptă

Situaţie alarmantă: Președintele Chinei a cerut forțelor armate să facă tot ce este necesar pentru a fi gata de luptă

China este determinată să își pregătească și să își întărească uriașa armată în contextul disputelor teritoriale din Marea Chinei de Sud și a escaladării tensiunilor cu SUA pe diverse teme, de la războiul comercial până la statutul Taiwanului, notează Reuters, potrivit realitatea.net.

Agenția oficială Xinhua îl citează pe președintele Xi Jinping care a spus vineri conducerii armatei că țara se confruntă cu riscuri și încercări și că forțele militare trebuie să fie gata de a-i asigura securitatea.
Xi, care este și președintele Comisiei Militare Centrale, a subliniat că forțele armate trebuie să stabilească strategii pentru noua eră și să fie gata de a purta un război.

Declarațiile au venit la doar două zile după o remarcă foarte importantă a lui Xi, care a subliniat că China își rezervă dreptul de a folosi forța pentru a obține ”reunificarea” cu Taiwanul și pentru a împiedica obținerea independenței.

În afară de Taiwan, principalul punct de conflict este Marea Chinei de Sud, pe care China o revendică aproape în totalitate, ân dauna mai multor state.

În ambele puncte, principalul oponent este SUA. Washingtonul insistă pe ”asigurarea libertății de navigație” în Marea Chinei de Sud, unde trimite în mod frecvent nave de război, spre iritarea Beijingului.

SUA oferă în același timp o susținere semnificativă Taiwanului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *