Selectați pagina

Situația tristă de pe piața muncii din Moldova

Situația tristă de pe piața muncii din Moldova

somajLa începutul acestui an, autoritățile pun la dispoziție 5,213 locuri de muncă pentru persoanele care sunt în căutarea unui job. Asta, în timp ce datele statistice arătau că, în decembrie 2014, 43,9 de mii de oameni din întreaga țară erau fără un loc de muncă.

Potrivit datelor, cele mai multe locuri vacante sunt în Chișinău – 1780, în Bălți – 259, în Orhei – 228, Florești – 227, Soroca – 213 și UTA Găgăuzia- 208.La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 1,683 locuri de muncă, ce constituie 32% din numărul total de locuri de muncă vacante. Pentru persoanele cu studii medii generale şi secundar profesionale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 3530 locuri de muncă, ceea ce constituie 68% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion pe profesii.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.