Selectați pagina

Afirmaţia unui doctor habilitat în medicină: Situația în medicină este catastrofală, ca și în celelalte ramuri

Afirmaţia unui doctor habilitat în medicină: Situația în medicină este catastrofală, ca și în celelalte ramuri

Ion Ciutac, doctor habilitat în științe medicale, conferenţiar universitar, spune că în R. Moldova există o mafie a medicamentului și că avem cele mai scumpe medicamente din lume, scrie zgd.md

Originar din satul Drăsliceni, raionul Criuleni, chirurgul Ion Ciutac a ținut un discurs în timpul protestului organizat duminică, 22 iulie, de „Mișcarea de Rezistență ACUM” în fața Consiliului Raional Criuleni.

Medicul a vorbit despre problemele acute ale sistemului medical din R. Moldova, despre criza de medici, dar și despre prețurile exagerate ale medicamentelor.

„Ca medic vreau să vă spun că situația în medicină, pe republică, este catastrofală, ca și în celelalte ramuri. 90% din absolvenți pleacă peste hotare, la țară nu ajung câteva mii de medici, în orașe nu ajung 2-3 mii de asistenți medicali. De multe ori operațiile se contramandează pentru că nu avem surori medicale. Avem cele mai scumpe medicamente din lume. Credeți-mă! Există mafia medicamentului”, afirmă medicul.

Ion Ciutac are 69 de ani, deține titlul de doctor habilitat în medicină și este autorul mai multor lucrări științifice în domeniul medicinei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке