Selectați pagina

Site-ul Parlamentului, nefuncţional. De două luni, secţiunea proiecte legislative nu poate fi accesată

Site-ul Parlamentului, nefuncţional. De două luni, secţiunea proiecte legislative nu poate fi accesată

parlamentul_RMFără preşedinte, fără sediu, fără o pagină de internet funcţională sută la sută. Vorbim despre Legislativ, al cărui site nu poate fi accesat la secţiunea proiecte legislative de aproape două luni. Responsabilii de la Parlament spun că problema este de ordin tehnic şi va fi soluţionată în curând. Iar deputaţii se arată deranjaţi de faptul că activitatea lor nu este transparentă.

Atunci când dăm click la secţiunea proiecte legislative, imediat suntem informaţi că ceea ce ne interesează nu a fost de găsit. Responsabilii susţin că, în prezent, se caută un specialist pentru a soluţiona problema.

[youtube]http://youtu.be/_1NscAoEE_o[/youtube]

“Este o situaţie regretabilă. Secretariatul Parlamentului a anunţat un concurs pentru suplinirea posturilor vacante în secţia IT şi se depun eforturi maxime pentru remedierea situaţiei”, a declarat şeful Serviciului de presă al Parlamentului, Eduard Balan.

Şi deputaţii se arată deranjaţi, deoarece, spun ei, în această situaţie proiectele necesare sunt mai greu de găsit.

“Deseori ai nevoie să accesezi un proiect de lege pentru a-l studia mai bine, uneori pentru a pregăti amendamente, însă se crează anumite dificultăţi”, a menţionat deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi.

“Orice instrument care nu funcţionează este o piedică în activitatea Parlamentarului. Guvernul Suediei ne-a ajutat cu un grant şi atunci apare întrebarea ce s-a făcut cu acel proiect?”, a spus deputatul PL Oleg Bodrug.

Unii legislatori cred că situaţia va rămâne neschimbată până la alegerea unui nou preşedinte al Parlamentului.

“Am înţeles că nu are cine să încheie un contract de asistenţă şi menţinere a acestui site”, a afirmat deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu.

În 2010, aproximativ 50 de mii de euro au fost investiţi pentru elaborarea paginii electronice a Legislativului.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.