Selectați pagina

Sistemul Informațional Integrat în Sănătate va salva informațiile și în Dosarul Electronic de Sănătate al bolnavului

Sistemul Informațional Integrat în Sănătate va salva informațiile și în Dosarul Electronic de Sănătate al bolnavului

SIISProcedura este foarte simplă. Informațiile medicale despre pacient se păstrează în baza de date a instituției medicale. Acestea vor fi transferate automat de către SIIS și în Dosarul Electronic de Sănătate al bolnavului, fără ca doctorii să fie nevoiți să piardă timp să-l completeze manual. Ceea ce va trebui să facă medicul este să selecteze din clasificatoare informațiile ce i se atribuie pacientului.  Acum, doctorii pierd cel puțin 15 minute ca să scrie în cartela pacientului toate datele despre problema de sănătate cu care acesta s-a adresat.

SIIS-ul vine să le ușureze munca. Softul transferă automat informațiile despre pacient din fișele medicale de ambulatoriu sau cele de internare, direct în Dosarul Electronic de Sănătate al pacientului. Toate rămân în baza de date a instituției medicale. Transferul de date din instituția medicală către Dosarul Electronic de Sănătate al pacientului are loc la scurt timp după încheierea vizitei pacientului la medic.

Este important să știți că Dosarul Electronic de Sănătate al pacientului este actualizat după fiecare vizită la doctor. Și nu contează în ce instituție medicală a fost. Informațiile incluse de specialiști vor putea fi vizualizate de alți medici, în cazul în care pacientul va dori să se adreseze după ajutor într-o altă instituție medicală. Ea poate fi din țară sau din străinătate. Important e să fie conectată la Sistem și să aibă acces la internet. Totuși, doctorii vor avea acces la datele medicale ale pacientului incluse în SIIS și nu la cele din Dosarul Electronic de Sănătate. De asemenea, medicii pot vedea și epizoadele de boală ale pacientului, care nu sunt închise. De exemplu, dacă bolnavul nu are încredere în medicul la care s-a adresat, el se poate adresa la altul care, fiind conectat la Sistem, va putea vedea informațiile incluse de primul. Vom preciza că un episod de boală este deschis la prima vizită a pacientului și se închide la ultima, când se încheie și tratamentul.

Sursa: e-sanatate.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Nume

    Oameni buni! Ma iertati, da e obligatoriu acest dosar electronic?

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.