Selectați pagina

Sistemul de supraveghere a circulației rutiere amplasat în raioanele republicii va fi activat

Sistemul de supraveghere a circulației rutiere amplasat în raioanele republicii va fi activat

Sistemul automatizat de supravechere a circulației rutiere din cele 33 de puncte de monitorizare amplasate în raioanele republicii vor fi activate, informează Noi.md.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe a Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

În prezent, potrivit șefului Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Dănilă, sînt funcționale doar 126 de camere video și 145 de camere foto, instalate pe teritoriul municipiului Chișinău.

„Pe traseele din republică au fost instalate alte sisteme de monitorizare decît cele omologate, fapt ce a condus la sistarea funcționării lor. Pe parcursul anului curent, camerele urmează a fi conectate”, a menționat Dănilă.

Cel mai frecvent sînt implicați în accidele rutiere sînt șoferii care depășesc limita de viteză sau se află sub influența alcoolului.

Anatolie Dănilă a menționat că în ultimii ani numărul accidentelor a înregistrat o ușoară descreștere cu aproximativ 11 la sută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке