haarpControversatul High-frequency Active Auroral Research, cunoscut publicului sub numele de HAARP, și-a închis porțile pe 23 mai 2013 și ar putea să nu se mai deschidă niciodată. Știrea, care a trecut aproape neobservată, a fost anunțată, la finele lunii trecute, chiar de directorul programului, care susține că decizia a fost luată din cauza lipsei finanțării programului, despre care se spune că poate modifica clima și provoca inundații, tsunami-uri și seisme devastatoare. Cei care studiază de ani de zile „fenomenul” HAARP nu cred nicio virgulă din comunicat, în special partea cu banii. Dovadă ar sta documente care arată că Departamentul Apărării, prin DARPA, a alocat banii necesari structurii cu sediul în Alaska, până în 2014. Adepții teoriei conspirației știu ce se ascunde în spatele anunțului. Fie pregătirea unei catastrofe de proporții, de care să nu mai fie făcută vinovată HAARP, fie posibilitatea ca americanii să fi creat o structură asemănătoare, mult mai puternică.

Celebru pentru tezele complotiste țesute în jurul său în ultimii ani, făcut responsabil de o serie de catastrofe naturale apocaliptice – începând cu tsunami-ul din Indonezia, uraganul Katrina sau dezastrul de la Fukushima – HAARP ar fi fost abandonat, nemaifiind bani pentru susținerea lui.

L-am abandonat!

„Programul HAARP- obiect de fascinație pentru mulți și subiect al teoreticienilor conspirației și activiștilor anti-guvernamentali- s-a închis. Actualmente, structura este abandonată. Este vorba de bani. Pe care nu-i mai avem”, așa a susținut doctorul James Keeney, directorul programului. Precizând că programul, desfășurat la Gakona, în Alaska, a fost închis din 23 mai, Keeney a explicat cât de greu este să ții pe picioare HAARP. Pe scurt, generatoarele Diesel nu au trecut testul Clean Air Act, iar repararea lor ar costa peste 800.000 de dolari. În plus, costurile instalației din Alaska se ridică la 300.000 de dolari pe lună doar pentru menținerea deschisă a structurii și 500.000 de dolari pentru a o face să funcționeze în regim complet.

Varianta închiderii HAARP pare greu de crezut, nu doar pentru adepții teoriei conspirației, cărora se încearcă acum să li se închidă gura. Bilanțul financiar pe 2013, publicat pe site-ul DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite, care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate, demonstrează contrariul. Practic, DARPA a publicat banii pe care îi bagă în structura din Alaska, până în anul financiar 2014, demonstrând că guvernul SUA nu renunță la finanțarea HAARP, un instrument militar atât de eficient.

Astfel, bugetul destinat capitolului Cercetare, privind „Aspecte fizice ale fenomenelor naturale precum sub-furtunile magnetoscopice, fulgere, trăznete și fenomene-geo fizice” – în care este inclus și HAARP- este, pentru 2013, de 11 milioane de dolari. Pentru 2014, DARPA prevede la același capitol suma de 8,8 milioane de dolari.

Se pregătește un „dezastru natural” de proporții?

Informația aruncată pe piață de șefii programului din Alaska nu este de natură să liniștească. Unii spun că este posibil ca americanii să-și fi creat o altă structură care vrea să se joace de-a Mama Natură, mult mai performantă. Coincidență sau nu, tot recent, CIA a anunțat că finanțează un studiu privind modificarea mediului Pământului și stoparea schimbărilor climatice. Alte voci nu exclud ca HAARP să pregătească un dezastru de proporții apocaliptice, dar care să nu mai poată fi pus pe seama High-frequency Active Auroral Research.

Cum se joacă HAARP cu ionosfera Pământului

Practic, este un program pentru crearea de câmpuri electromagnetice, prin care pot fi provocate tulburări ale ionosferei și magnetosferei pământului. Radiațiile emanate de acest sistem sunt în stare să pătrundă sub pământ și să descopere buncăre și tunele ascunse, să întrerupă partea electronică a armelor sau a sateliților cosmici. În plus, sunt elaborate tehnologiile de influențare a atmosferei, care provoacă schimbările meteorologice. Experții spun că prin High-frequency Active Auroral Research se poate realiza un bombardament al ionosferei cu unde radio extrem de puternice, care afectează diverse zone ale Terrei. Undele electromagnetice revin pe pământ din ionosferă și penetrează totul pe scoarță, generând fenomene devastatoare.

Sursa: ziuanews.ro