Selectați pagina

Sisteme de rachete S-300, surprinse în timp ce erau transportate spre frontiera cu Republica Moldova

Sisteme de rachete S-300, surprinse în timp ce erau transportate spre frontiera cu Republica Moldova

S-300-1O coloană de transportatoare cu sisteme de rachete S-300 a fost surprinsă astăzi, pe traseul Odesa-Reni, de către un reporter al portalului bessarabiainform.com.

Coloana se îndrepta în regiunea Bolgrad. Potrivit sursei citate, Ministerul Apărării de la Kiev intenționează să le amplaseze în partea de sud a Odesei, pentru a proteja Ucraina, în special la granița cu Transnistria, după abrogarea de către Ucraina, în mai, a acordului privind tranzitul militar al Rusiei spre regiunea transnistreană. Lansatoarele de rachete nu sunt noi, ci renovate și modernizate, scrie Realitatea.md.

Acestea au fost observate în regiunea Odesa încă la sfârșitul lunii februarie. Apoi, la mijlocul lunii mai, în mass-media, au apărut informații că o coloană S-300 a ajuns în regiunea Odesa pentru a proteja granița de sud.

Pentru prima dată, despre amenințarea regiunii Odesa de către Transnistria s-a discutat la sfârșitul anului trecut. Atunci, Ministerul Apărării de la Kiev a decis să consolideze gruparea de trupe din oraşul Bolgrad.

S-300

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *