Selectați pagina

Sistem nou de plată în transportul public din Chișinău

Sistem nou de plată în transportul public din Chișinău

troleibusPrimăria capitalei vrea să introducă un sistem nou de plată în transportul public din municipiul Chișinău – tichete electronice.

 Un proiect de lege în acest sens figurează pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Municipal Chișinău.

Astfel, pasagerii vor trebui să dețină un „card inteligent” (smart card) care va putea fi încărcate prin terminale, cum ar fi cele utilizate pentru încărcarea telefoanelor mobile, terminalele speciale instalate în cadrul unităților de comerț și chioșcurile amplasate în apropierea stațiilor de troleibuze și autobuze, dar și prin intremendiul aparatelor de vânzare a biletelor, care vor fi instalate în apropierea celor mai importante stații de troleibuze și autobuze.

Costul unui bilet pentru o călătorie cu troleibuzul, achitat prin intermediul cardului inteligent, va constitui doi lei. Acest bilet îi va permite pasagerului să se transfere într-o altă rută de troleibuz inclusă în sistemul de taxare electronică, pe o durată de până la 60 de minute după prima validare a biletului, fără nicio plată suplimentară. În cazul transferului către o rută de autobuz inclusă în sustemul de taxate electronică, pasagerul va achita un leu suplimentar. Costul unui bilet pentru o călătorie cu autobuzul va constitui trei lei.Cu un lei mai mult pentru o călătorie în troleibuz și autobuz vor trebui să plătească pasagerii care nu vor deține „carduri inteligente”. Un bilet la troleibuz va costa trei lei, iar la autobuz – patru lei.

Cetățenii care se bucură de călătorie gratuită în troleibuze și autobuze în conformitatea cu legislația în vigoare, vor circula în baza „cardurilor inteligente” personalizate.

La prima etapă, sistemul de tichete electronice, va fi implementat în cadrul tuturor liniilor de troleibuz și în cadrul rutelor urbane de autobuz nr. 3, 5, 23, 65, 122 și ruta „A”, sau altele care urmează a fi restabilite. În cadrul celeie de-a doua etapă, sistemul urmează a fi extins, pentru a cuprinde celelalte rute de autobuz.

Sursa: ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. ArtiomP

  interesant de ce costul biletului procurat cu card si a celui fara card, difera. Cred ca pentru ai impune “benevol” pe toti sa iba card.

  Răspuns
  • APARATORUL

   Multumim.
   Doamne ajuta!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *