Selectați pagina

SIS-ul va putea intercepta convorbirile telefonice

SIS-ul va putea intercepta convorbirile telefonice

parlamentParlamentul a adoptat joi în prima lectură proiectul de lege privind combaterea activității extremiste, înaintat de un grup de deputați ai Coaliției.

Potrivit autorilor, proiectul vine să creeze condiții Serviciului de Informații și Securitate pentru a-și putea realiza atribuțiile în vederea prevenirii și combaterii extremismului. În acest sens, SIS-ul va avea dreptul să blocheze provizoriu paginile web locale care vor conține mesaje cu caracter extremist sau separatist.

Totodată, autorii inițiativei vor să interzică înregistrarea asociațiilor obștești care au ca scop desfășurarea activității extremiste. Inițiativa prevede și instituirea așa-numitului mandat de securitate, care va oferi structurilor SIS-ului dreptul de a intercepta discuțiile telefonice, de a înregistra materiale video şi audio cu o cameră ascunsă.

Deputații comuniști au criticat proiectul, precizînd că acesta va avea consecințe grave asupra întregii societății. Și liberalii s-au opus inițiativei, avertizînd că proiectul riscă să fie declarat neconstituțional.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Slava

  iaka si vin timpurile ca pentru orice gind pentru parere vei fi extremist, asta e democratia europeana, dreptul la libera exprimare

  Răspuns
 2. marele Păcătos

  Sf.Îngeraş otroc Veaceslav a proorocit, vor fi create grupări “brigade de reacţionare rapide”, pentru a nimici orice focar conceput care nu este împotriva iudelor masonice sau a altor slugi ale diavolului de pe faţa pământului.

  stareţul Antonie a proorocit la fel, că în vremurile de pe la sfârşit, creştinul nu trebuie să aibă cu el nimic din invenţiile electronice, nici măcar un radio simplu.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *