Selectați pagina

Sinodul Primatilor ar trebui sa discute documentele pre-sinodale panortodoxe

Sinodul Primatilor ar trebui sa discute documentele pre-sinodale panortodoxe

mitropolit Ilarion AlfeevSfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe urmeaza să aibă loc, în cateva saptamani, în insula Creta. Organizarea lui a fost precedată de 55 de ani de discutii pre-sinodale.

Conform unor informatii oferite de surse din Biserica Ortodoxa Rusa, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a revenit asupra acestei periode de pregătire, in ultimele zile, in cadrul unui discurs tinut cu ocazia serbarii celor 70 de ani de functionare a Departamentului pe care il conduce:

“Discuțiile iscate in urma afisarii documentelor de proiect pre-sinodale, identificate in urma publicarii lor de catre unele Biserici locale, au arătat că anumite documente mai trebuie să fie perfecționate.

Eu cred că această lucrare asupra documentelor, care va lua în considerare poziția tuturor Bisericilor autocefale, trebuie să aiba loc neapărat în timpul Sinodului Primatilor, care va preceda Sfantul si Marele Sinod Panortodox”.

Cu aceeasi ocazie, Președintele Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei a mulțumit lui Dumnezeu că, în ultimii ani, procesele pre-sinodale au reflectat o unitate tot mai mare de gândire între Bisericile Ortodoxe locale.
Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *