Biserica Ortodoxă Georgiană apreciază munca oamenilor de știință și a medicilor dedicată protejării sănătăţii oamenilor, dar nu își va asuma responsabilitatea pentru promovarea vaccinării împotriva coronavirusului, a hotărât Sfântul Sinod în sesiunea sa de joi, informează Orthochristian, citând siteul oficial al Patriarhiei de la Tbilisi.

biserica ortodoxa a georgiei spune nu vaccinarii

Sinodul din Georgia: “Nu vom promova vaccinarea. Salutăm faptul că procesul de vaccinare împotriva covid-19 este voluntar, NU OBLIGATORIU”

„Biserica recunoaște că sănătatea umană este unul dintre cele mai importante drepturi și, prin urmare, susține toate etapele menite să protejeze acest drept fără a contrazice moralitatea creștină. Salutăm faptul că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este voluntar, nu obligatoriu. Acest lucru este cel mai important, mai ales astăzi, când vaccinul este abia realizat și există opinii diferite ale profesioniștilor din domeniul sănătății despre acesta”, scrie Sinodul în declarația sa publicată vineri.

„Biserica Georgiană apreciază foarte mult beneficiul pe care medicamentul îl aduce pentru a proteja sănătatea oamenilor, dar nu va putea să-și asume responsabilitatea pentru promovarea vaccinării, acest fapt fiind de competența și responsabilitatea profesioniștilor din domeniul medical”, subliniază Sinodul Bisericii Ortodoxe din Georgia.

Ierarhii fac apel, de asemenea, la înțelegere, subliniind că nicio persoană, indiferent de statutul social, nu ar trebui să fie hărțuită sau persecutată pentru că a fost sau nu vaccinată.

Mai mult, deoarece există multe întrebări în societatea georgiană și în rândul credincioşilor ortodocşi georgieni, autoritățile ar trebui să explice pe deplin care este vaccinul ce va fi livrat în Georgia și să explice originea, tehnologia de producție, mecanismul de acțiune și durata și eficacitatea vaccinului, și dacă normele bioeticii sunt sau nu respectate la producerea și primirea vaccinului.

În plus, oficialii din domeniul sănătății ar trebui să explice amenințarea reprezentată de lipsa unui vaccin într-o pandemie, ce efecte secundare și complicații pe termen scurt și pe termen lung are vaccinul și ce asistență va fi acordată de stat în caz de complicații, precizează sursa citată.

În România, Biserica Ortodoxă a fost de acord să distribuie personalului clerical o broșură despre vaccinare oferită de stat.

Recomandăm să citiţi şi ADRESAREA Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova privind legalitatea unei eventuale vaccinari obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19

Sursa: https://patriarchate.ge/news/2718