Selectați pagina

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a semnat două adresări importante către autoritățile statului

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a semnat două adresări importante către autoritățile statului

Nota redacţiei: Vă rugăm mult să distribuiţi această informaţie, pentru ca lumea să se informeze corect, şi nu numai din surse oficiale, surse care nu o dată ne-am convins că trec sub tăcere astfel de informaţii, sau distorzionează mesajul.

Marți, 19 mai 2020, la Reședința mitropolitană din Chișinău, Întâistătătorul Bisercii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a condus lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La ședință s-au întrunit membrii Sinodului BOM în următoarea componență:

Președinte: ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Membri: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat; PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni; PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești; PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni; PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove şi PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Secretarul Sinodului BOM: Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

În debutul adunării, ÎPS Mitropolit VLADIMIR l-a felicitat din numele Sinodului BOM pe PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat cu prilejul aniversării recente a 70 ani de viață, decorând-ul cu înalta distincție mitropolitană – Ordinul „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr. I.

În cadrul ședinței au fost semnate două adresări importante către autoritățile statului:

I. A D R E S A R E A Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova către dl Ion CHICU, prim-ministru al Republicii Moldova și membrii Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică.

II. A D R E S A R  E A privind legalitatea unei eventuale vaccinari obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19. 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *