Selectați pagina

Sindicatele sînt îngrijorate de restanțele mari la salarii

Sindicatele sînt îngrijorate de restanțele mari la salarii

restante salarialeConfederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este îngrijorată de faptul că au fost înregistrate mai multe cazuri de restanțe la achitarea salariilor în ramurile economiei naționale, suma totală constituind peste 108 milioane lei în anul 2013, transmite CURENTUL.

Petru Chiriac, vicepreședintele CNSM a menționat în cadrul ședinței Comitetului Confederal, că cele mai mari restanțe sînt în domeniul deservirii sociale și producerii de mărfuri – 12 milioane lei, silvicultură – 8 milioane lei, industria construcției de mașini și aparate și învățământul profesional de profil – 4,3 milioane lei, construcții – 4 milioane lei, ocrotirea sănătății  – 500 mii lei.

”Este o situație alarmantă, de aceea vom înainta această chestiune să fie analizată la următoarea ședință a Comisiei naționale și negocieri colective, cu invitarea persoanelor responsabile din cadrul unităților economice cu datorii la retribuirea muncii”, a subliniat Chiriac.

Precizăm că, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, cea mai mare pondere a restanțelor la salarii se atestă în agricultură, industria prelucrătoare și construcții. Cea mai mică pondere – se înregistrează în domeniul activităților financiare, urmate de hoteluri, restaurante și administrația publică.

Kristina Gurez, http://curentul.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.