Selectați pagina

Simplificarea procedurilor cadastrale. Ce acte au fost excluse

Simplificarea procedurilor cadastrale. Ce acte au fost excluse

Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării unor documente la prestarea serviciilor cadastrale. Este vorba despre actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui pentru persoanele fizice și a certificatelor de căsătorie sau divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației, scrie bizlaw.md

Totodată, în cazul persoanelor juridice nu mai este necesară prezentarea deciziei de înregistrare și a extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali, care costă între 110 și 440 de lei în funcție de timpul de prestare a serviciului. Conform noilor reglementări, registratorul din domeniul cadastrului va extrage informaţia necesară din sistemele informaţionale de stat.

Anterior, în cazul necorespunderii datelor din actul de identitate cu datele din documentul ce confirmă dreptul de proprietate persoana fizică urma să prezinte registratorului actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui, iar în cazul solicitării serviciilor de înregistrare de către persoanele juridice acestea trebuiau să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali sau decizia de înregistrare.

Totodată, din luna martie, la înregistrarea de stat a persoanelor juridice cât şi la înregistrarea modificărilor în Registrul de stat al persoanelor juridice nu este necesară prezentarea extrasului din Registrul bunurilor imobile, costul căruia este de 51 de lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.