Selectați pagina

ŞI-AU PRIMIT CEI 30 DE ARGINIŢI: Poroşenco a acordat distincţii celor mai convinşi mitropoliţi care s-au alăurat schismaticilor

ŞI-AU PRIMIT CEI 30 DE ARGINIŢI: Poroşenco a acordat distincţii celor mai convinşi mitropoliţi care s-au alăurat schismaticilor

Poroşenco a acordat distincţia Ordinul lui Yaroslav cel Înţelept celor doi mitropoliţi canonici ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene pentru sprijinirea creării Bisericii Autocefale Ucrainene. Despre acest lucru ne informează site-ul oficial al preşedintelui ucrainean.

În decretul privind acordarea distincţiilor se spune că mitropoliţilor Anatolie de Cherkassk şi Sofronie de Polessk li s-au acordat distincţii în calitate de “persoane care au avut o contribuţie semnificativă la consolidarea statului, <…> dezvoltarea culturală şi educatională a Ucrainei”. Ambii mitropoliţi decoraţi sunt cunoscuţi pentru susţinerea schismei Ucrainene.

În 20 noiembrie, Poroşenco s-a întîlnit cu mitropolitul Sofronie şi i-a mulţumit pentru susţinerea sa în separarea de către Biserica Ortodoxă Rusă. Preşedintele a remarcat patriotismul preotului şi contribuţia sa la viitorul Bisericii Autocefale Ucrainene.

Sursa: https://www.president.gov.ua

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *