Selectați pagina

Victima IDEOLOGIEI GENDER: Şi-a pierdut postul universitar pentru că a declarat că „Bărbații nu pot rămâne gravizi”

Victima IDEOLOGIEI GENDER: Şi-a pierdut postul universitar pentru că a declarat că „Bărbații nu pot rămâne gravizi”

Un profesor de universitate și-a pierdut postul de administrator din cauză că a declarat că Bărbații nu pot rămâne gravizi

Un profesor al Universității Alberta a fost concediat din postul de administrator deoarece opiniile sale cu privire la gen (bazate pe faptul că sexul biologic al unei persoane este cel real) i-au făcut pe unii studenți “să se simtă în nesiguranță”.

Kathleen LOWREY este profesor asociat de antropologie la Facultatea de Arte din cadrul Universității Alberta din Canada. Ea prestează de asemenea ca președinte al programului pentru viitori absolvenți – un rol administrativ care include sarcini precum prezidarea unui comitet cu privire la cursuri, aprobarea transferului de credite și desfășurarea unui seminar special pentru studenții cu onoruri din departament.

Aceasta este de asemenea feministă. Însă, potrivit unor studenți anonimi și celor sus-puși din cadrul universității sale, ea nu este tipul potrivit de feministă. Aceasta deoarece ea crede că femeile sunt … femei. Chiar mai rău, ea consideră că bărbații nu pot fi femei fiindcă nu posedă vagin.

Aceste vederi radicale și extreme au făcut-o să devină “problematică”, făcându-se presiune asupra ei să-și abandoneze rolul administrativ. Când a refuzat să facă acest lucru, a fost concediată.

LOWREY afirmă că i s-a transmis în ședințe că reclamațiile (adresate decanului studenților și către Biroul de Dezvăluiri Sigure și Drepturi ale Omului) stipulau că viziunile sale cu privire la feminism determinau studenții să nu se simtă în siguranță, existând îngrijorări că acest lucru îndepărta elevii de la alegerea antropologiei ca materie principală de studiu. Domnia sa nu cunoaște natură exactă a plângerilor – sau cine le-a făcut – întrucât acestea au fost făcute informal și anonim.

Superiorul meu spera că, pentru binele departamentului, îmi voi da demisia din poziția pe care o dețineam.

Ea a mai susținut că i s-a spus faptul că ar fi descurajat studenții în a mai organiza evenimente de Mândrie (parade homosexuale n.t.), lucru pe care ea îl neagă. Această afirmație a determinat-o să concluzioneze că sesizările se învârteau în jurul concepțiilor sale cu privire la gen.

În urma unei întâlniri ulterioare cu decanul facultății, a primit o scrisoare care o anunța că nu mai poate efectiv continua în rolul respectiv, și că plecarea ei ar fi în interesul departamentului. LOWREY spune că scrisoarea nu expunea motivul destituirii sale, și susține în continuare că nu i s-au oferit niciodată motive în scris pentru concedierea sa.

– National Post, “Profesor de la Universitatea Alberta își pierde postul de administrator din cauza opiniei sale cu privire la gen, lucru care făcea studenții să se simtă în <nesiguranță>”

LOWREY nu este o conservatoare care urmărește să se impună. De fapt ea își atribuie fomarea intelectuală marxismului și feminismului radical. Deși genul acesta de orientare ar trebui să primească apreciere de la gloata justiției sociale, se pare că nu mai este de ajuns.

Aceasta deoarece LOWREY se descrie pe sine drept “o feministă critică asupra genului” care consideră sexul biologic de o importanță primordială în lupta pentru drepturile femeilor. Cu toate că, în urmă cu doar câțiva ani, acest precept reprezenta norma în cercurile feministe, acum este judecat negativ și “transfobic”.

Până acum câteva minute parcă, nu era nimic controversat într-o asemenea opinie. Însă acum este. Singura părere corectă de susținut este că exprimarea genului învinge biologia în orice revendicare bazată pe drepturi. Iar în cercurile academice, concepțiile lui LOWREY, pe care nu le ascunde în interiorul sau exteriorul campusului, reprezintă o formă de apostazie care se cere pedepsită.

– National Post, Barbara KAY: Profesor al Universității Alberta ține steagul exprimării libere

LOWREY își sintetizează vederile cu privire la feminism în câteva idei de bază: bărbații nu pot rămâne însărcinați, lesbienele nu au penisuri, iar sexul real este cel biologic. Aceste opinii i-au făcut, chipurile, pe studenți să se simtă “nesiguri” și “i-au vătămat”.

Vorbim despre o universitate (loc cu cel mai înalt nivel de învățare posibil) care este “vătămată” de învățătura pre-școlară că “băieții au cocoșei”.

Într-un interviu acordat Jurnalului Edmonton, LOWREY a explicat rațiunea din spatele opiniilor sale:

Oamenii ar trebui să-și poată exprima genul în orice fel își doresc, (dar) nu sunt de acord că sexul biologic ar fi irelevant. Consider că tratarea sexului biologic ca fiind fără relevanță are câteva implicații serioase de politică publică. Spre exemplu, cazarea bărbaților transsexuali în închisori de femei nu este corectă față de femeile întemnițate și cred că le expune unui risc.

Am zis în prima zi de curs că în cadrul orelor vom lectura materiale care în acest moment nu mai sunt la modă în mediul academic. Cu siguranță nu trebuie să fii de acord cu mine. Întrucât aceasta este o universitate, sunt de părere că este important să fii expus la această literatură despre care trebuie să ai cunoștință.

Universitatea a declarat că este perfect în regulă să concediezi oameni pentru că pun la îndoială că bărbații pot rămâne însărcinați, pentru că pun la îndoială că lesbienele pot avea penisuri. Implicațiile sunt extrem de periculoase deoarece aceasta este o chestiune vie în democrația noastră canadiană contemporană.

Ea este de asemenea îngrijorată în privința studenților care sunt de acord cu ea, dar se tem să-și facă auzită părerea din cauza climatului curent de intimidare.

Ei nu sunt paranoici. Fiindcă aceasta nu este o problemă greu de înțeles, ci o dezbatere vie în societatea noastră de acum, iar faptul că universitatea adoptă poziția prin care dacă ești de partea greșită în această chestiune – te vom concedia, este un lucru înspăimântător pentru studenți.

Un alt aspect îngrijorător al acestei povești reprezintă modul secretos (și laș) în care situația ei a fost gestionată. Plângerile au fost făcute “informal” de către studenți anonimi, despre care LOWREY are dubii că i-au frecventat vreodată cursurile. De asemenea, a fost în mod fals acuzată că a descurajat o paradă a Mândriei. Când a fost presată să demisioneze, LOWREY a refuzat să facă asta, argumentând că responsabilitatea revenea universității în a o demite, și de a motiva în scris motivele pentru acest lucru. Decanul de la Arte a concediat-o ulterior în scris cu vaga explicație:

Nu este în interesul studenților universității ca LOWREY să mai ocupe poziția.

Cu alte cuvinte, LOWREY voia ca instituția de învățământ să justifice în scris principiul de bază din spatele punerii sale pe liber. Nu exista nici unul. Chestiunea tristă este că LOWREY probabil a fost țintită de către grupurile radicale care transformă universitățile în campusuri de îndoctrinare. Iar universitatea a cedat presiunii. Acest lucru se întâmplă în întreaga lume.

J.K. ROWLING este de asemenea atacată

Până de curând, autoarea seriei Harry POTTER, J.K. ROWLING, a beneficiat de osanale nelimitate din partea turmei justiției sociale. Cu toate acestea, lucrurile s-au acrit tare când aceasta a început să-și exprime concepțiile referitoare la gen, cu câteva luni în urmă. Mai recent, ROWLING și-a exprimat frustrarea față de un titlu absurd formulat care folosea sintagma “persoanele care menstruează” în loc de “femei”.

Răspunsul la acest ciripit (postare pe platforma Twitter n.t.) a fost instant. Și, desigur, mass-media a amplificat totul ca să facă un mare caz din asta. Cumva, postarea a fost interpretată ca fiind “transfobică” – asta deși ea nu și-a exprimat vreodată vreun fel de “fobie” față de persoanele transsexuale. ROWLING a mai fost de asemenea acuzată că ar fi TERF – un acronim pentru “feministă radicală trans-excluzionară”. Da, sunt buni la inventarea cuvintelor pentru a cenzura idei.

Ca la comandă, Harry POTTER însuși s-a urcat pe mătură și a aterizat în dezbatere pentru a o “corecta” pe ROWLING.

Femeile transgender sunt femei.”: Daniel RADCLIFFE se ciocnește cu J.K. ROWLING.

Față de toți oamenii care acum simt că experiența lor cu cărțile a fost pătată sau micșorată, îmi pare profund rău. a scris RADCLIFFE.

Confruntându-se cu genul acesta de reacție negativă, mulți retractează ce au declarat și își cer scuze exagerat. J.K. ROWLING a rămas pe poziție și a căutat să clarifice lucrurile. Cu toate acestea, mă îndoiesc că va înăbuși boții programați să atace orice este contrar Agendei.

În concluzie

Cu toate că sunt fundamental în dezacord atât cu LOWREY cât și cu ROWLING pe o gamă largă de subiecte, putem fi totuși de acord asupra unor chestiuni elementare. Înainte de toate, exprimarea adevărului nu este un act de ură. Este un act de afirmare a adevărului. În al doilea rând, genul cuiva este bazat pe organele sale genitale. Cuvintele genul și genitale provin ambele din rădăcina latină gen, care semnifică “a reproduce”. Genul se bazează pe organele reproductive. Faptul că cineva declară că se identifică drept un gen diferit e bine și frumos, însă nu schimbă genul său propriu-zis. În pofida acestor lucruri, aceasta se impune cu forța asupra lumii acum. Unora le place să citeze “studii” de prin 2015 finanțate de către Organizația Mondială a Sănătății, care încearcă să explice că sexul și genul nu sunt unul și același lucru. Dar cum rămâne cu “studiile” din ultimele câteva mii de ani de dinainte?

Ce vreau să zic este că, în acest moment, există bărbați care “se identifică drept femei” și concurează în sporturi feminine și le domină.

Știre de ultimă oră: Bărbații și femeile au corpuri diferite. Suntem chiar atât de deliranți?

Această agendă nu este nimic mai puțin decât nebunie. Iar ei știu asta. Din acest motiv, nu încurajează dezbateri raționale bazate pe lucruri adevărate. În schimb, îi etichetează pe cei care nu sunt de acord cu ei drept “urâtori”. Rezultatul: profesorii de universitate sunt evitați iar autorii sunt atacați de către presă, cu toate că nu au zis nimic cu ură.

Așa cum a declarat ROWLING: “Nu constituie ură să spui adevărul.”

Tradus & adaptat de Cristian, saccsiv

Sursa: https://vigilantcitizen.com/latestnews/university-professor-loses-admin-job-for-stating-that-men-cannot-get-pregnant/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке