Selectați pagina

Sfinții Părinti nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii. Ei doar mărturiseau Adevarul!

Sfinții Părinti nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii. Ei doar mărturiseau Adevarul!

Sfintii Parinti nu purtau de loc convorbiri (tratative) cu ereticii, nu se uitau la amabilitati si politeturi; ei doar marturiseau adevarul. Biserica Ortodoxa a Sinoadelor Ecumenice nu a deschis un dialog cu “Bisericile ereticilor”.

Nu s-a declarat pe sine membru organic al unei societati care urmarea s-o uneasca cu eunomienii, anomeii, arienii, apolinarienii sau cu sabelienii. Dimpotriva, primul canon al celui de-al doilea Sinod ecumenic nu cheama la o unire, in cadrul vreunei organizatii, cu ereticii, ci ii anatemizeaza.

Nu exista, asadar, dialog cu ereticii care continua sa ramana in inselare. Sfintii Parinti nu au vorbit cu ereticii de la egal la egal. Nu au intretinut dialoguri, in termeni de egalitate, dupa cum vor astazi unionistii.

Respingeau afirmatiile lor, iar atunci cand aceia ramaneau neclintiti in inselarea lor, Parintii purtatori de Dumnezeu intrerupeau comuniunea cu ei, ii cateriseau si ii anatemizau. Ii indepartau de la Trupul Sfant al Bisericii ca pe unii ce apartineau “sinagogii satanei “.

Arhim. Haralambie D. Vasilopoulos – Ecumenismul fara masca

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *