Selectați pagina

Sfinții lui Dumnezeu nu răsplătesc niciodată răul prin rău și nu se bucură de necazul altuia

Sfinții lui Dumnezeu nu răsplătesc niciodată răul prin rău și nu se bucură de necazul altuia

Sfinții lui Dumnezeu nu răsplătesc niciodată răul prin rău și nu se bucură de necazul altuia; ei întotdeauna mijlocesc la Dumnezeu pentru cei care, cu credință, le cer ajutorul.

Odată, mergând Sfântul Vasile Cel Mare la treburile sale, o femeie săracă, fiind nedreptățită de eparhul cetății, a căzut la picioarele fericitului, rugând-ul ca să scrie despre dânsa unui boier, ca unul care avea multă trecere către dânsul. Iar sfântul, luând o hârtie a scris către boier astfel: „S-a apropiat de mine această femeie săracă, care îți aduce scrisoarea mea, nădăjduind că mă iubești și că are trecere cuvântul meu la tine; deci m-a rugat ca să-ți scriu, să n-o mai superi. De este adevărată nădejdea ei, arată cu lucrul și fă milă cu ea”.

Așa scriind sfântul, a dat hârtia femeii celei sărace, iar ea luând-o, a dus-o și a dat-o boierului, care, citind-o, a scris înapoi sfântului: „După scrisoarea ta, părinte sfinte, aș fi voit să fac milă acestei femei sărace, dar nu pot, de vreme ce se află sub dajdie”.

Iar sfîntul iarăși a scris către dânsul: „Dacă ai voit și n-ai putut, bine; Iar de ai putut și n-ai voit, atunci te va aduce Dumnezeu în starea celor ce au trebuință ca, atunci când vei voi să fii miluit, să nu poți fi”.

Acest lucru s-a și întâmplat, pentru că, nu după multă vreme, supărându-se împăratul pe acest eparh ,căci auzea că face multe năpăstuiri, l-a aruncat în închisoare. Iar eparhul a trimis din închisoare rugăminte la Sfântul Vasile ca să-l miluiască și să înduplece pe împărat prin mijlocirea sa. Și Vasile, grăbindu-se, a rugat pe împărat pentru dânsul și după șase zile a venit poruncă pentru eliberarea boierului de la închisoare. Iar eparhul, văzând milostivirea sfântului către dânsul, a alergat la el spre a-i mulțumi, iar femeii sărace i-a dat îndoit din averile sale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.