Selectați pagina

Sfintele moaște și icoana cu chipul Sf. Matrona din Moscova se vor afla la Catedrala Mitropolitană pentru o perioadă mai îndelungată

Sfintele moaște și icoana cu chipul Sf. Matrona din Moscova se vor afla la Catedrala Mitropolitană pentru o perioadă mai îndelungată

matronaCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și la nenumăratele solicitări ale credincioșilor din toată țara, aducem la cunoștință că sfintele moaște și icoana cu chipul Sfintei Matrona din Moscova se vor afla în incinta Catedralei Mitropolitane pentru încă o săptămână.

Toți creștinii care încă nu au reușit să ajungă să se roage la icoana cu chipul Sfintei Matrona din Moscova mai au la dispoziție o săptămână ca să o facă.

Sfânta Matrona a fost numita „cel de-al optulea stâlp al Rusiei” de către Sfântul Ioan de Kronstadt, Sfânta Matrona a fost o personalitate rară și cu totul harismatică a Bisericii Ortodoxe din Rusia, manifestând darurile duhovnicești ale înainte vederii și tămăduirii încă din copilărie.

Foarte de timpuriu Dumenzeu a înzestrat-o cu darul clarviziunii, al facerii de minuni, al vindecării bolnavilor, al discernământului. „Cei apropiați observau că ea cunoștea nu numai păcatele omenești, crimele, ci și gândurile. Ea simțea apropierea unei nenorociri, a calamităților naturale și sociale.

Prin rugăciunile ei oamenii primeau vindecare de boli și mângâiere în necazuri. În consecință, au început să vină în casa Nikonovilor tot felul de oameni, căruțe cu bolnavi din satele și comunele învecinate, din tot județul, chiar și din alte județe, precum și din alte gubernii. Erau aduși bolnavi care nu se puteau ridica din pat și pe care fetița îi punea pe picioare”.

Sfânta Matrona din Moscova și-a prezis propria moarte cu trei zile înainte. Înainte de a trece la cele veșnice pe, 2 mai 1952, Sfânta a spus celor apropiați: “Toți, toți să veniți la mine și să-mi povestiți necazurile voastre, de parcă aș fi vie, căci eu vă voi vedea, vă voi auzi și vă voi ajuta. Pe toți cei care îmi vor cere ajutorul, îi voi întâmpina la moarte, pe fiecare în parte”.

După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj. Pe 2 mai 1999, Alexie, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a semnat hotărârea prin care Fericita Matrona este trecută în rândul sfinților.

Moaștele Sfintei Matrona cea Oarbă se păstrează în prezent în Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Moscova.

Sursa: http://stirilocale.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *