Selectați pagina

Sfântul și Dreptul Iosif din Arimateea, cel care s-a ocupat de îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos

Sfântul și Dreptul Iosif din Arimateea, cel care s-a ocupat de îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos

Sfântul și Dreptul Iosif din Arimateea (sec. I) – era originar din seminția lui Efraim. A fost un om bogat, ucenic în taină al Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Iosif a fost cel care s-a ocupat de îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.

După ce a cerut lui Pilat trupul Mântuitorului, împreună cu Nicodim au dat jos trupul Mântuitorului Iisus Hristos de pe cruce, l-au învelit în giulgiu alb și l-au așezat în mormânt nou săpat în piatră pe care Sfântul Iosif îl pregătise pentru sine.

„Așa mi-e de drag Sfântul Iosif din Arimateea, care L-a cinstit pe Domnul Hristos într-o vreme când mulți ÎI necinsteau. L-au condamnat, L-au răstignit, și el a fost dintre cinstitorii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Apostolii s-au retras și el a avut îndrăzneală, spune Sfântul Evanghelist Marcu, s-a dus la Pilat și a cerut trupul Domnului Hristos, să-l înmormânteze cu cinste. Și l-a înmormântat cu cinste, într-un mormânt pe care I l-a oferit Domnului Hristos chiar Iosif din Arimateea, un mormânt nou în care nu a mai fost nimeni. (Părintele Teofil Pârâian)

Tot astăzi, Biserica mai face pomenirea: Cuviosului Evdochim; Sfântului Mucenic Democrit; Înainteprăznuirii Scoaterii Sfintei Cruci.

Tot astăzi este, în mod obișnuit, Lăsatul Secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке