Selectați pagina

Sfântul Sfințit Mucenic Pangratie, cel care a dărâmat idolii și a convertit pe mulți păgâni la creștinism

Sfântul Sfințit Mucenic Pangratie, cel care a dărâmat idolii și a convertit pe mulți păgâni la creștinism

Sfântul Sfințit Mucenic Pangratie este pomenit în calendarul creștin ortodox la data de 9 / 22 iulie.

Sfântul Mucenic Pangratie s-a născut în Antiohia și, la vârsta maturității, a mers împreună cu tatăl său la Ierusalim, la puțin timp după ziua în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra Sfinților Apostoli.

În Ierusalim, tânărul Pangratie l-a cunoscut pe Sfântul Apostol Petru, a ascultat predicile acestuia, s-a convertit și s-a botezat. A fost hirotonit episcop al cetății Tavromenia din insula Sicilia, de către Sfântul Apostol Petru.

Aici, Sfântul Pangratie a dărâmat idolii și a convertit pe mulți păgâni la creștinism.

Acvilin, un comandant păgân, auzind că întreaga cetate a Tavromeniei a devenit creștină, a pornit spre ea cu armata, cu gândul de a o distruge. Sfântul Pangratie a ieșit din cetate împreună cu clerul, purtând în mâini Sfânta Cruce. Când armata păgână s-a apropiat de cetate, a căzut asupra lor întuneric, încât soldații, cuprinși de spaimă, s-au omorât între ei. Așa a fost salvată cetatea prin rugăciunea Sfântului Pangratie.

Dupa moartea lui Bonifatie, conducătorul Siciliei convertit la creștinism, Sfântul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducător al insulei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *