Selectați pagina

Sfântul Serafim de Virița – Va veni împărăția minciunii și răului

Sfântul Serafim de Virița – Va veni împărăția minciunii și răului

„Domnul este puternic să ridice lucrători ai Săi dacă Îl vom ruga. Hai să ne rugăm și să cerem, și atunci și din pietre Domnul îi va ridica pe aleșii Săi“.

***

„În cele mai grele timpuri se va mântui mai ușor acela care în măsura puterilor sale se va nevoi cu rugăciunea lui Iisus, trecând de la chemarea numelui Fiului lui Dumnezeu la rugăciunea neîncetată“. La întrebarea unui fiu duhovnicesc despre viitorul Rusiei, starețul i-a zis să se apropie de geam și să privească. Acela a văzut Golful Finic și o mulțime de vapoare care navigau sub diferite pavilioane.

– Cum să înțeleg aceasta? l-a întrebat el pe batiușka.

Starețul a răspuns:

– Va veni o vreme când va fi în Rusia o înflorire duhovnicească. Se vor deschide multe

biserici și mănăstiri și chiar cei de alte credințe vor veni să se boteze la noi pe astfel de corăbii. Dar aceasta nu va fi pentru mult timp, ci pentru aproximativ 15 ani, iar apoi va veni antihristul.

***

Va veni vremea când Rusia va fi sfâșiată în bucăți. La început o vor împărți, iar apoi vor începe să jefuiască bogățiile ei. Occidentul va concura în toate felurile posibile la distrugerea ei și va da partea ei răsăriteană până la o vreme în stăpânirea Chinei. Extremul Orient îl vor acapara în mâinile lor japonezii, iar Siberia – chinezii, care vor veni în Rusia, se vor face căsătorii mixte, iar în final prin viclenie și perfidie vor lua teritoriul Siberiei până la Urali. Când China va voi să treacă mai departe, Occidentul se va opune și nu va permite. Multe țări se vor întoarce împotriva Rusiei, dar ea va rezista, pierzând mare parte din pământurile sale. Acesta este războiul despre care spune Sfânta Scriptură și proorocii că va deveni pricină pentru unirea întregii omeniri. Oamenii vor înțelege că nu se poate trăi așa pe mai departe

fiindcă tot ce este viu va pieri și vor alege un guvern unic care va fi antecamera împărățirii lui Antihrist. Apoi vor începe prigoanele asupra creștinilor; când în adâncul Rusiei vor ieși primele eșaloane din orașe trebuie să se grăbească cineva să iasă între primii, căci mulți dintre cei ce vor rămâne vor pieri.

Va veni împărăția minciunii și răului. Va fi atât de greu, atât de dificil și îngrozitor încât să nu dea Dumnezeu să trăiești până atunci. Dar noi nu vom prinde acele vremuri.

***

Dacă oamenii din toată lumea, toți până la unul, în același timp s-ar fi pus în genunchi să se

roage măcar cinci minute lui Dumnezeu spre a prelungi viața, ca să mai dea Domnul vreme de pocăință. Dacă poporul rus nu va veni la pocăință, se poate întâmpla iarăși să se ridice fratele împotriva fratelui. Va veni vremea când nu prigoana, ci banii și înșelăciunile lumii acesteia îi vor îndepărta pe oameni de Dumnezeu și vor pieri mai multe suflete ca în vremea prigoanei ateiste. Pe de o parte vor înălța cruci și vor auri cupole, iar pe de altă parte se va instaura împărăția minciunii și răului. Biserica adevărată totdeauna va fi prigonită, iar să se mântuiască cineva va putea numai prin boli și amărăciuni, căci prigoanele vor avea un caracter cât mai subtil și neprevăzut, înfricoșător va fi să ajungă cineva la acei ani“.

***

Starețul vorbea despre rolul important al tineretului în viitoarea renaștere a Bisericii. El

spunea că vor veni vremuri (și deja au venit!!) când destrăbălarea și decăderea moravurilor tinerilor vor atinge ultimele limite, cele mai de jos. Aproape că nu vor rămâne din cei nedepravați. Ei vor considera că totul le este permis pentru satisfacerea poftelor și plăcerilor, în bande și găști, vor jefui și corupe. Dar va veni vremea când se va auzi glasul lui

Dumnezeu, când va înțelege tineretul că în continuare nu se mai poate trăi așa și vor ajunge la credință pe diferite căi, se va întări râvna pentru nevoință. Cei care erau până atunci păcătoși, bețivi vor merge la biserică, vor simți o mare sete de viața duhovnicească, mulți se – vor face monahi, se vor deschide mănăstirile, iar bisericile vor fi pline de credincioși. Atunci vor merge tinerii în pelerinaj prin Sfintele Locuri, va fi o vreme slăvită. Iar pentru

faptul că acum păcătuiesc, mai apoi se vor pocăi fierbinte. Ca și lumânarea care înainte de a se stinge pâlpâie mai luminos, luminând totul cu ultima lumină, așa va fi și viața Bisericii. Și acest timp este aproape.

 

Alexandru Trofimov, Sfântul Serafim de Virița

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *