Selectați pagina

Sfântul Ioan Gură de Aur despre lupta cu diavolul

Sfântul Ioan Gură de Aur despre lupta cu diavolul

„Acum, diavolul se năpustește cu mai multă sălbăticie asupra noastră. Cu cât este mai mare darul, cu atât este mai mare și războiul. Diavolul n-a suferit să vadă în rai un singur om.

incercari lupta cruce

Sfântul Ioan Gură de Aur despre lupta cu diavolul

Te întreb: cum va suferi să vadă în cer atâția oameni? Ai înfuriat fiara. Dar nu te teme. Ai luat mai mare putere, sabie ascuțită. Străpunge cu ea şarpele.

Dumnezeu l-a lăsat pe diavolul să pornească cu sălbăticie împotriva ta tocmai ca să cunoști cu fapta puterea tăriei tale.

Hristos a făcut cu tine ceea ce ar face un instructor de atletism foarte priceput care ar lua pe un atlet murdar, slab, neîngrijit, l-ar unge cu untdelemn, l-ar antrena, i-ar întări muşchii și nu l-ar lăsa să trândăvească, ci i-ar porunci să se coboare în arenă, să se lupte, ca să afle cu fapta cât de puternic l-a făcut.

Tot așa și Hristos. Putea să alunge El pe duşman. Dar ca să cunoști tu puterea harului, ca să cunoşti tu măreția puterii duhovniceşti pe care ai primit-o prin Botez, a îngăduit ca tu să te iei la luptă cu vrăjmaşul, ca să-ți dea multe prilejuri de a te încununa.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii