Selectați pagina

Sfântul Ioan de Kronstadt: Stați mereu de strajă gândurilor și a inimii voastre

Sfântul Ioan de Kronstadt: Stați mereu de strajă gândurilor și a inimii voastre

Stați mereu de strajă gândurilor și a inimii voastre. Diavolul se apropie să-l ispitească pe orice om care se străduiește să trăiască cucernic, plăcut lui Dumnezeu, mai ales în vremurile când omul este preocupat de vreo faptă sfântă.

Sf.-Ioan-de-Kronstadt

Oare sfinții s-au amăgit vreodată în nădejdea lor, în nevoințele lor până la sfârșitul vieții?

Tocmai atunci diavolul Îl clevetește pe Dumnezeu în fața oamenilor și se străduiește cu orice chip să le răpească din inimi credința în El (cf. Luca 8, 12). Ispitirile diavolești cad asupra tuturor oamenilor care râvnesc să împlinească poruncile lui Dumnezeu (cf. Matei 4, 1-11).

Păziți-vă de ucigătorul de oameni de la început! Chemați mai des în ajutor pe Domnul Iisus Hristos, Care l-a biruit pe diavol și ne-a dăruit o armă puternică împotriva lui: Numele Său înfricoșător pentru demoni și crucea cea dătătoare de viață. Îmbrăcați-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteți sta împotriva uneltirilor diavolului (Efeseni 6, 11).

Dar cum să recunoaștem uneltirile acestui ucigător de oameni? După roadele lui îl veți cunoaște (cf. Matei 7, 16). Acesta se apropie ca un fur de om, numaidecât să fure și să junghie și să piardă (Ioan 10, 10).

Cu alte cuvinte, puteți recunoaște prezența ispititorului după pierderea comorilor sufletești; a păcii sufletești, a credinței vii și înflăcărate în Dumnezeu, a nădejdii în El și a iubirii pentru El; după duhul de hulă, de crâcneală, de lipsă de răbdare, de mândrie, de invidie, de ură și ale altor patimi; după un soi de îndoială involuntară în privința adevărurilor neschimbate de credință, îndoială care ne păgubește sufletește.

Sfântul Ioan de Kronstadt, Păziți porunca iubirii, Ed. Egumenița, 2019

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке