Selectați pagina

Sfântul Grigorie Palama: Tăcerea Clericului este ATEISM

Sfântul Grigorie Palama: Tăcerea Clericului este ATEISM

Parintele Justin Pârvu spunea:

Cei care vorbesc despre vremurile de pe urmă la timpul viitor, nu ştiu ce spun. Iată că pe zi ce trece, evenimentele ne arată pentru cine are ochi de văzut, că se împlinesc multe din profețiile Sfinților Parinți despre vremurile de acum. De ce majoritatea oamenilor nu pot înțelege că trăim vremurile din urmă? Una din cauze este privitul la televizor (închinare la icoana fiarei). Jertfa zilnică adusă de către oameni idolului “televizor” este timpul prețios al acestei vieți scurte, emoțiile, curatia gândurilor şi modul duhovnicesc de a gândi sănatos. De aceea nu avem limpezime duhovnicească pentru a înțelege ceea ce este absolut evident.

Pr. Justin Pârvu:

Preotul, care nu vorbește în predică despre ecumenism și cipuri, a pierdut timpul degeaba, iar cei din mânăstiri- aceștia pot să facă toate cele 7 laude, dacă nu mărturisesc adevărul, au pierdut tot.

Sfântul Grigorie Palama:

Tăcerea Clericului este ATEISM. Cei ce sunt ai Bisericii lui Hristos, sunt ai adevărului. Iar cei ce nu sunt ai adevărului, nici ai Bisericii lui Hristos nu sunt.

Sfântul Vasile cel Mare acuză în mod categoric:

„cel care tace, la vreme de necredință, este vinovat de sângele celor care păcătuiesc.”

Cei mai mulți dintre călugări, monahi și oameni simpli cad în înșelarea ecumeniștilor, prin prisma ascultării fără discernământ, ascultarea se face atâta timp cât Ierarhul și preotul nu încalcă canoanele lăsate de Sfinții Părinți, după o îndelungă suferință și luptă pentru Adevăr. Mulți spun să ne vedem de păcatele noastre și de rugăciune, dar ei nu înțeleg că, înainte de toate, de la mic la mare, noi trebuie să apărăm Adevărul, fiind Singurul care ne va elibera din robia patimilor și a înșelărilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.