Sf_apostol_simon_zilotulSfantul Apostol Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune – prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de „Canaanitul” si de „Zilotul”, adica rivnitor, spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon „fratele Domnului”, urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului. Deci s-a aprins cu atit de mare dragoste dumnezeiasca catre Hristos, incit si mireasa sa si pe toate cele lumesti le-a trecut cu vederea pentru dragostea lui Dumnezeu, si si-a facut sufletul sau mireasa Mirelui Celui fara de moarte, numarindu-se in ceata ucenicilor lui Hristos, unul din cei doisprezece Apostoli.

Sfantul Simon Zilotul este numit si Natanael. Sfantul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos si Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Odata cu Pogorarea Duhului Sfant, mirele cel din Cana a inceput a propovadui si el, alaturi de Apostoli, Evanghelia in toata lumea. El a propovaduit in Mauritania, Africa si Britania, unde si-a dat si sufletul sau, fiind rastignit si ingropat.

O părticică din moastele Sfantului Simon Zilotul
se află în Bucuresti, la Biserica Podeanu.

Cele mai multe persoane vin aici sa ceara ajutorul in casatorie. Sfantul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu aceasta rugaminte.