Selectați pagina

Sfânta Muceniță Agripina, cea care a plutit pe marea cea nestatornică a păgânătăţii, ocârmuită fiind de mâna Mîntuitorului

Sfânta Muceniță Agripina, cea care a plutit pe marea cea nestatornică a păgânătăţii, ocârmuită fiind de mâna Mîntuitorului

Sfânta Muceniță Agripina este sărbătorită de Biserica Ortodoxă la data de 23 iunie / 06 iulie.

Sfânta Muceniță Agripina s-a născut la Roma și încă din tinerețe s-a dedicat învățării Sfintei Scripturi și slujirii lui Hristos. A trăit în timpul împăratului Valerian (253-260) care, printr-un edict emis în anul 257, a dezlănțuit o nouă persecuție împotriva creștinilor.

În această împrejurare, Sfânta Muceniță Agripina a fost prinsă și silită să se lepede de Hristos. Mărturisind dreapta credință în vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. În timp ce era chinuită de păgâni, muceniței i s-a arătat îngerul Domnului care a întărit-o să rabde până la sfârșit. În urma chinurilor îngrozitoare la care a fost supusă, Sfânta Muceniță Agripina s-a mutat la Domnul în 275 d.Hr.

Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică în cinstea Sfintei Mucenițe Agripina, unde s-au petrecut numeroase minuni.

Tot astăzi Biserica Ortodoxă cinstește pe: Sfintele Mucenițe Agripina, Paula, Vasa și Agatonica; Sfinții Mucenici Aristocle, Dimitrian și Atanasie; Sfinții Mucenici Eustohie, Gaie, Lolie, Prov și Urban.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.