Selectați pagina

Sf Sinod permanent al Bisericii Ortodoxe elene a condamnat din nou Masoneria

Sf Sinod permanent al Bisericii Ortodoxe elene a condamnat din nou Masoneria

Sfântul Sinod condamnă Masoneria şi consideră incompatibilă credinţa creştinului ortodox cu calitatea de mason

A doua şedinţă a Sfântului Sinod Permanent pe luna martie

S-a întrunit pe data de 19 martie 2014, în a doua şedinţă a sa pe luna martie, Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Eladei sub preşedinţia Preafericitului Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim.

În cadrul şedinţei de astăzi:

Sfântul Sinod Permanent a validat Procesele verbale ale şedinţei anterioare.

Preafericitul Preşedinte a informat membrii Sfântului Sinod Permanent referitor la vizita sa de ieri la Azilul Bolnavilor Incurabili din regiunea Kypseli. A fost informat de către personalul administrativ şi de către angajaţii Fundaţiei în legătură cu problemele de funcţionare şi economice cu care se confruntă. De asemenea, a discutat şi cu cei internaţi în Azil. Sfânta Arhiepiscopie a Atenei, prin ONG „Misiunea”, va oferi zilnic 250 de porţii de mâncare şi va acoperi necesităţile de medicamente pentru cei internaţi.    

Ca urmare a propunerii Comisiei Sinodale privind ereziile, Sfântul Sinod a hotărât să trimită o Enciclică, prin care să se înnoiască asigurarea Sfântului Sinod către pleroma ortodoxă că nici nu a existat în trecut, nici nu există astăzi  vreun cleric al Bisericii Eladei, care să fie membru al vreunei Loji masonice. În acest mod, Sfântul Sinod condamnă din nou masoneria şi consideră ca incompatibilă credinţa creştinului ortodox cu calitatea de mason.  

După acceptarea de către Sfântul Sinod a demisiei Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Fokida, kyr Athenagora, din cauza bătranetii, Preafericitul Preşedinte l-a desemnat ca Locţiitor în Sfânta Mitropolie de Fokida pe Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Navpaktos şi Sfântul Vlasie, kyr Ierotei.

În sfârşit, Sfântul Sinod Permanent a luat hotărâri referitoare la chestiuni curente de slujire.

Din partea Sfântului Sinod Permanent

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  cei care nu văd gravă problema codurilor – nu văd nici problemă între masoneria satanică şi răstignirea pe Cruce a adevăraţilor Creştini de pretutindeni.

  sunt de părere că, cei codaţi toţi vor accepta schimbările la soborul spurcaţilor chipurile al 8-lea ecumenic.
  Însă şi cei ce nu cunosc problema codurilor ce se pun în locul numelui de botez, la fel pot cădea în această prăpastie de înşelare.

  ce nu e clar?

  nu au avertizat oare Sfinţii despre al 8-lea sobor?

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii