Selectați pagina

Sf. Mare Muceniță Marina

Sf. Mare Muceniță Marina

Sf. Muc. MarinaAceasta sfânta era din Antiohia Pisidiei, fiind fiica una nascuta a unui Edisie, popa idolesc. Si dupa ce a murit mama ei, a dat-o tatal sau pe seama unei femei; facându-se ea de 12 ani, se ruga sa învete credinta crestinilor, si a învatat-o de la crestinii ce erau din acel sat. Iar când a fost ca de 15 ani, a poftit sa savârseasca lupta muceniciei. Daca a aflat de aceasta, ighemonul Olimvirie a trimis de a prins-o si a bagat-o în temnita. Peste putine zile, scotând-o, a adus-o la judecata sa si, vazând-o, s-a spaimântat cu totul de frumusetile ei. Si, întrebând-o de unde este si cum îi este numele, ea zise: “Marina ma cheama, nascuta si crescuta în Pisidia; si cred în numele Domnului meu”. De aceea, nevrând ea a se lepada de Hristos, a poruncit si a fost batuta cu toiege fara mila, pâna s-a rosit pamântul de sângele ei; apoi au bagat-o în temnita. Si s-a facut cutremur mare, încât se cutremura temnita, si iata a iesit dintr-o parte a temnitei un balaur suierând tare, si târându-se, parea ca varsa foc împrejurul sfintei. De aceea, speriindu-se ea foarte si îngrozindu-se, ruga pe Dumnezeu. Atunci acel groaznic balaur s-a prefacut aratându-se în chip de câine negru; iar sfânta, luându-l de par si gasind un ciocan, l-a batut pe cap si peste spinare pâna l-a slabit. Dupa aceasta, fiind adusa sfânta la a doua cercetare si ramânând tare în credinta lui Hristos, a fost supusa la multe chinuri pe care rabdându-le, ighemonul cu mânie i-a taiat capul.

Sfanta Mare Mucenita Marina, roaga-te Lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  Ce viaţă frumoasă.
  Chiar dacă Dumnezeu iubeşte pe cel mai mare păcătos mai mult decât iubeşte cel mai mare Sfânt pe Dumnezeu, oricum, nimic nu este mai frumos decât împlinirea Voii Celei Sfinte ale Lui!
  Omul care nu iubeşte mai presus decât toate pe Dumnezeu – este numai trup şi nu merită viaţă veşnică, iar cel ce cunoaşte adevărul şi face voia vrăjmaşului – merită osândă veşnică, pentru că, călcând o singură poruncă noi cu aceasta arătăm predispunerea noastră de a ne asemăna diavolului.
  Pe mine mă judec.

  Sfinţii au zis, în ultimile vremuri va fi exact precum în primele veacuri după Hristos Dumnezeu, aşa-că, îmbărbătaţi-vă şi pregătiţi-vă de orice greutate, în societatea antihristică cu noua sa ordine mondială nu o să fie nici un fel de libertate, priviţi filmele Соль Земли, şi extrageţi tot “aurul” care poate fi averea viitorului apropiat, de alta, alt Sfânt zice, cu mare greu dintre cei drepţi se vor salva.
  Rugaţi-vă neâncetat!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *