Selectați pagina

Sf. Gherman patriarhul Constantinopolului despre cum sa procedeze crestinii in vreme de erezie

Sf. Gherman patriarhul Constantinopolului despre cum sa procedeze crestinii in vreme de erezie

Pe data de 25 mai se cinsteste Sf Gherman, patriarh al Constantinopolului.

Pentru cei care inca mai sustin ,si nu sunt putini, ca inca se mai poate merge la bisericile unde preotii pomenesc ierarhii cazuti in erezie, uitati ce spun Sfintii Parinti despre acest lucru. Sf Gherman ne explica ca orice preot care nu face nimic cu fapta impotriva ereziei este cazut sub supunere ecumenista si trebuie sa fugim de acestia.

Mergand mai departe la slujbele acestor preoti care zic ca sunt impotriva ecumenismului dar nu fac nimic in aceasta privinta, cadem prada demonilor fara sa ne dam seama si incet incet garantat vom deveni ecumenisti. Se observa deja acest gen de crestini care se contamineaza de la preotii ecumenisti desi ei nu vad acest lucru.

Azi e praznuirea Sf.Gherman-Patr.Constantinopolului(+1240) care zice : „Le poruncesc tuturor laicilor, cati sunteti fii adevarati ai Bisericii Sobornicesti, sa fugiti departe de preotii cazuti in supunere latina (ecumenista), si nici in bisericile lor sa nu va adunati, si nici cea mai simpla binecuvantare sa nu primiti din mainile lor. Caci este mai bine sa va rugati lui Dumnezeu in casele voastre, decat sa va adunati in biserica cu filolatinii (ecumenistii).”

Iar Sf.Nichifor Marturisitorul (+828) zice deasemenea : „Nu se cuvine a intra in bisericile care apartin ereticilor (ecumenisti filo-cretani) pt rugaciune sau psalmodiere, caci daca a intrat erezia, pleaca ingerul pazitor al celor de acolo si acea biserica devine casa obisnuita..Si chiar daca f. putini raman inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in mainile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. ganduri din ortodoxie - […] aparatorul.md […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *