„Va veni vremea când nu va exista această armonie care este acum (adică la vremea spunerii acestor cuvinte – n.n.) între popor și cler. Clericii vor deveni cei mai răi și mai hulitori (de Dumnezeu) dintre toți oamenii!!!

Doamne, de milioane de ori Îți mulțumim că ne-am îngrădit de acești antihriști (adică de ereticii ecumeniști, care au ajuns acum ori în curte – să admire zidurile pe dinafară, cum este în România – ori să slujească cu biserica închisă, poporul stând afară – cum este în alte părți)!

Iată ce „măsuri” a luat Patriarhia Moscovei în această criză de fapt a ateizării membrilor Bisericii Ortodoxe mărturisitori ai panereziei ecumeniste. Datorită stării de greață pe care o provoacă anunțul preluat de la greci mă voi mărgini doar la noua „metodă” de împărtășire a credincioșilor ruși:

„Având în vedere practica istorică a Bisericii Ortodoxe în împrejurări (la vreme) de molime” (și sunt date câteva surse bibliografice, dintre care prima este o lucrare a lui Serghei Bulgakov, un preot rus care a fost anathematizat în anul 1935 la Sofia (Bulgaria), pentru erezia lui sofianică – despre Înțelepciunea lui Dumnezeu ca a patra persoană a Treimii – de un sinod rus din care au făcut parte și doi ierarhi care apoi au ajuns Sfinți ai Bisericii: Ioan Maximovici și Serafim Sobolev) „Sfintele Taine ale lui Hristos să se dea cu ștergerea după fiecare folosire a linguriței” (unice) „cu un procovăț” (șervețel de bumbac) „îmbibat în alcool (cu schimbare sistematică a îmbibării” – adică să fie des îmbibat în alcool) „și prin afundare a linguriței apoi în apă, care va fi schimbată continuu.”

„Apa care se dă (???) pentru o înghițire mai bună a Sfintelor Taine să se dea doar individual, separat la fiecare om care se împărtășește, în pahar de unică folosință.

Pentru împărțirea anafurei preoții vor folosi mănuși de unică folosință și vor evita să li se sărute mâna” (adică mănușa).

„Procovățul pentru împărtășirea laicilor” (deci clericii se pot folosi de el la împărtășirea proprie – n.trad.) „se va folosi doar pentru apărarea Sfintelor Taine” (chiar mai cred ereticii că acolo este Hristos? Culmea este că după cum se comportă parcă ei spun că acolo nu este Hristos, cu toate că noi ne-am ferit să îi acuzăm de lipsa harului, înaintea unei condamnări sinodale a lor), „nu cumva să cadă pe jos, dar pentru ștergerea gurii credinciosului se vor folosi separat batiste de hârtie, care apoi vor fi arse” (nu se specifică de fapt dacă vor fi arse batistele sau credincioșii, dar probabil că dacă mor de coronavirus ajung la crematoriu, așa că timpul trece în favoarea ereticilor clerici – n.trad.).

„Cei care se împărtășesc nu vor săruta Sfântul Potir.”

Mai mult ce să mai spui? Îți este greață de așa eretici, slujitori ai satanei și bucuroși înaintemergători ai blestematului antihrist!

Sursa – https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/35944-metra-apo-to-patriarxeio-mosxas-gia-tin-ejaplosi-tou-korono%CF%8Aou

Traducere din limba greacă de pr. Ciprian Staicu