Selectați pagina

Șevciuk vorbește despre un război în Transnistria mai dur ca în Donbas

Șevciuk vorbește despre un război în Transnistria mai dur ca în Donbas

SevciucLiderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, susține că în cazul în care actualul format de pacificatori din regiune ar fi schimbat, în Transnistria ar putea izbucni un conflict armat mai ceva ca în Donbas.

„Trupele rusești din Transnistria îndeplinesc o misiune importantă de asigurare a păcii. Dacă nu ar fi pacificatorii ruși, atunci toate aceste războaie diplomatice și economice ar trece în fază de confruntări militare și acestea ar fi mult mai neplăcute decât cele din Donbas”, a avertizat Șevciuk în cadrul unui interviu pentru presa din Rusia.

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol s-a plâns, în același interviu, de faptul că Transnistria este astăzi ținta unui război hibrid, finanțat de Occident. Scopul acestui război, crede Șevciuk, este de a slăbi influența Rusiei în regiunea din stânga Nistrului.

Declarațiile lui Șevciuk vin în contextul așa-ziselor alegeri parlamentare care urmează să aibă loc în Transnistria în viitorul apropiat.

Liderul nerecunoscut al regiunii este deranjat de faptul că în Transnistria au început să apară organizații nonguvernamentale care discreditează ideea despre existența statului transnistrean.

Potrivit lui, scopul acestor organizații este să provoace un Maidan în regiune.

Precizăm că și analiștii de la Moscova și-au exprimat anterior temerile că Rusia și-ar putea pierde influența în regiunea transnistreană urmare a așa-ziselor alegeri legislative din regiune. În condițiile în care la acest scrutin forțele prooccidentale ar acumula o majoritate confortabilă, Șevciuk s-ar pomeni în stare de blocaj.

Sursa: ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.