Selectați pagina

Serviciul Fiscal de Stat va fi reorganizat

Serviciul Fiscal de Stat va fi reorganizat

Ministerul Finanţelor propune pentru dezbateri publice proiectul Regulamentului de activitate al Serviciului Fiscal de Stat, prin reorganizarea şi absorbirea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi celor 36 de inspectorate fiscale teritoriale. De la 1 aprilie 2017, SFS va funcţiona în calitate de organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu statut de persoană juridică, în subordinea Ministerului Finanţelor.

Funcţiile principale ale SFS constau în asigurarea respectării legislaţiei şi aplicarea uniformă a politicii şi reglementărilor în domeniul fiscal pe întreg teritoriul ţării.

SFS va organiza sistemul de management în domeniul administrării fiscale, colectării impozitelor, taxelor şi altor venituri la bugetul public naţional. Acordarea de servicii contribuabililor, prevenirea şi combaterea încălcărilor legislaţiei fiscale, a evaziunilor fiscale, de asemenea vor fi în competenţa SFS. La fel, şi controlul fiscal şi constatarea contravenţiilor, executarea silită a restanţelor şi altor plăţi neachitate în termen la bugetul public naţional.

Serviciul Fiscal de Stat va fi condus de către un director şi patru directori adjuncţi. Pentru examinarea chestiunilor ce ţin de administrarea fiscală va funcţiona Consiliul executiv, componenţa nominală a căruia va fi aprobată de către directorul SFS. Efectivul limită de personal al SFS se propune să fie de 1892 de angajaţi, exact numărul de persoane care activează în instituţiile absorbite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке