Selectați pagina

Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic

Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic

fiscServiciul Fiscal de Stat (SFS) anunţă despre lansarea unui nou serviciu electronic „e-Cerere”. Acesta vine să înlocuiască procedura tradiţională de depunere a cererilor privind înregistrarea ca plătitor de TVA şi de înregistrare a subdiviziunilor, transmite IPN.

Serviciul Fiscal de Stat menţionează într-un comunicat de presă că, la prima etapă, sistemul pune la dispoziţia contribuabililor cu semnătură electronică şi inspectorilor fiscali înregistrarea online a plătitorilor TVA şi gestionarea online a subdiviziunilor.

Prima permite contribuabililor să prezinte online cererea privind înregistrarea/anularea în calitate de plătitor TVA, precum şi să vizualizeze certificatul emis de autoritatea fiscală. Aceste operaţiuni pot fi realizate direct de la un calculator cu internet.

În ceea ce ţine de gestionarea subdiviziunilor, implementarea acestui serviciu are menirea să simplifice procedurile de prezentare a cererii de înregistrare/modificare/sistare şi închidere a subdiviziunilor, oferindu-se oportunitatea de a le efectua, la fel, online.

Totodată, datorită soluţiilor menţionate, va fi eficientizată activitatea inspectorilor fiscali ce ţine de evidenţa cererilor, a contribuabililor, a subdiviziunilor înregistrate şi va spori operativitatea actualizării datelor vizate în Sistemul Informaţional fiscal.

„Gestionarea online a plătitorilor TVA” şi „Gestionarea online a subdiviziunilor” sunt accesibile pe portalul www.servicii.fisc.md şi pot fi testate de către toţi utilizatorii serviciilor electronice fiscale, fără a produce efecte juridice până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului privind lansarea în exploatare industrială a sistemului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.