Selectați pagina

Senzorul de amprentă de pe telefoane poate fi păcălit cu o foaie de hârtie

Senzorul de amprentă de pe telefoane poate fi păcălit cu o foaie de hârtie

sensor digitalBlocarea smartphone-ului personal cu ajutorul unui senzor biometric este una dintre cele mai sigure metode de securitate pentru astfel de dispozitive.

Mulţi au încercat să spargă această protecţie folosind diverse metode costisitoare, însă până în prezent imprimarea amprentei pe o foaie de hârtie nu a avut prea mult succes.

Se pare însă că ideea era bună, însă echipamentul nu era destul de performant pentru a realiza o amprentă falsă. Soluţia? O imprimantă care lasă pe hârtie cerneală conductivă, scrie go4it.ro.

Doi cercetători din cadrul Universităţii din Michigan, Kai Cao şi Anil K Jain, au demonstrat cum poţi trece de parola de pe cele mai populare smartphone-uri folosind o amprentă a utilizatorului, un scanner, o imprimantă şi o foaie de hârtie. Odată ce ai intrat în posesia unei amprente, nu trebuie decât să o scanezi la rezoluţie mare (300 dpi în această situaţie), să injectezi cerneală conductivă într-un cartuş de imprimantă şi să imprimi amprenta pe o coală de hârtie. Atunci când atingi amprenta falsă de senzorul de citire, telefonul se deblochează. Desigur, această metodă de „hacking” nu este infailibilă şi nici accesibilă oricui.

Trebuie în primul rând să faci rost de amprenta utilizatorului şi să ai cunoştinţele necesare pentru a reconstrui digital respectiva amprentă. Apoi este nevoie de acces la smartphone-ul „ţintă”, lucru care ar putea fi problematic. Această demonstraţie dezvăluie însă lipsa de protecţie împotriva acestui gen de atacuri în tehnologia de autentificare din prezent.

Sursa: unimedia.info

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *