Selectați pagina

Senatul Italiei a votat inlaturarea vaccinarii obligatorii a scolarilor

Senatul Italiei a votat inlaturarea vaccinarii obligatorii a scolarilor

O lege care obliga copiii sa faca 10 vaccinuri pentru a avea dreptul de a se inscrie la scoala fusese votata in martie a.c., fiind legata de cresterea cazurilor de rujeola. 

Dar Miscarea Cinci Stele si Liga Nordului, care au format coalitia de guvernare acum doua luni, au pledat la renuntarea vaccinarilor obligatorii inca din timpul alegerilor, atragand, astfel, voturile “anti-vaccinistilor”. 

Noua legislatie face ca Italia sa nu mai fie alaturi de Franta si Germania, care au intarit, recent, legislatia vaccinarilor. […]

Miscarea Cinci Stele are legaturi puternice cu miscarea anti-vaccin. Giulia Grillo, ministrul sanatatii, spune ca sprijina vaccinarile dar considera ca actualele reguli sunt prea restrictive. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, a afirmat ca a mentine 10 vaccinuri obligatorii este “inutil si chiar periculos uneori”. 

Amendamentul votat in Senat, care a trecut cu un vot de 148 la 110, ca sa devina lege trebuie votat si in camera inferioara. Astfel, va deveni efectiv pentru anul scolar care incepe in 2019, insa, pana atunci, coalitia de guvernare intentioneaza sa emita noi legi care sa intareasca libertatea de alegere.

Sursa: ft.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *