Selectați pagina

Senatorul american John McCain: „NATO a greşit că nu s-a extins în Republica Moldova şi Ucraina”

Senatorul american John McCain: „NATO a greşit că nu s-a extins în Republica Moldova şi Ucraina”

John-McCainSenatorul american John McCain afirmă că Alianţa Nord-Atlantică a făcut o greşeală că nu s-a extins şi în fostele ţări sovietice precum Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Oficialul SUA a făcut această declaraţie în cadrul Forumului pe Securitate Globala Globsec, care a avut loc în capitala slovacă Bratislava.

Întrebat dacă NATO ar fi trebuit să se extindă mai mult în fostele republici sovietice pentru a evita problemele cu care se confruntă acum, în special cu ameninţarea Rusiei, senatorul american a menţionat că, la acea vreme, chiar a insistat ca statele de sub influenţa rusă să fie apropiate de Alianţa Nord-Atlantică.

„Cred că ar fi trebuit să le integreze. La acel moment am făcut apel pentru ca acest lucru să se întîmple. Decizii au fost luate mai ales în privinţa Ucrainei, dar acolo existau probleme interne. Au ratat o oportunitate de aur din cauza neînţelegerilor din cadrul noului guvern, după ce au preluat controlul. Dar, da, cred că aceasta a fost una dintre greşelile făcute”, a declarat senatorul McCain.

Totodată, potrivit digi24, John McCain a acuzat Rusia că îşi testează cele mai noi arme în Ucraina şi a cerut administraţiei americane să înarmeze armata Kievului pentru a putea face faţă confruntărilor cu separatiştii susţinuţi de Moscova.

 SURSA: jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Radu Humor

    Ce dobitoc jegos ?!
    Ăsta ar trebui împuşcat pentru instigare la genocid, nu lăsat să-şi depună “icrele” prin Europa ( vezi progenitura-i care a ajuns mare “peşte”prin Ucraina !)

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *