Cel puţin 27 persoane au murit, iar alte 47 au fost date dispărute, în partea central-vestică a Japoniei, în urma ploilor torenţiale, a informat postul NHK, adăugând că peste 1,6 milioane de oameni au fost evacuaţi din propriile locuinţe, relatează site-ul agenţie Reuters.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a emis avertismente speciale pentru insula Honshu, aflată în vestul Japoniei, împotriva alunecărilor de teren şi rafale puternice de vânt.

Agenţia a mai anunţat că deşi există o diferenţă de vreme între vest şi est, există risc de ploi torenţiale şi în zona estică a Japoniei.

Un alt bărtbat din Hiroshima a murit după ce a căzut în râu de pe un pod.

Iniţial, autorităţile au anunţat vineri că bilanţul victimelor este de patru persoane.

Şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, Yoshihide Suga, a informat că în jur de 48.000 de poliţşti, pompieri şi membri ai Forţelor armate ale Japoniei, încearcă să ţină situaţia sub control.

Până sâmbătă, peste 1,6 mlioane de oameni au fost evacuţi din propriile locuinţe, a informat Agenţia pentru Administrarea Incendiului şi Dezastrelor.

Condiţile meteorologice au afectat de asemenea şi industria . Câţiva producători auto au oprit producţia deoarece ploile şi inundaţia au oprit lanţurile de aprovizionare, iar siguranţa muncitorilor era ameninţată, a informat agenţia Kyodo.

Mitsubishi Motors Corp a oprit producţia într-o fabrică, în timp ce Mada Motor Corp a oprit liniile de producţie în două fabrici.