Proiectul „Amin”, parte a Festivalului Mekudeshet din Ierusalim, va găzdui musulmani, evrei, și creștini acest week-end ținând servicii de rugăciuni, impreună cu o multime de alte evenimente eco-culturale.

Zidurile Ierusalimului Valea Hinnom — aflate intr-o prăpastie ingustă, in pantă, care a fost cândva locul focul iadului biblic şi loc de cult si inchinare la idoli, rămâne si astăzi epicentrul de Est şi Vest, evrei şi arabi şi toată starea de tensiune a modernului Israel — sunt semne proeminente de inospitalitate inscrise in piatră. Dar acum, la center verde din vale, veţi găsi, de asemenea, un punct întâlnire unde evrei și arabi vor lua picnicul împreună, ciobanii cu turmele lor şerpuite, şi cupluri tinere care se ghemuisc la soare.

În această săptămână, este de asemenea un loc de miracol in Jerusalem: o casă comună de rugăciune, numită „Amin – O casă de rugăciune pentru toţi credincioşii,” pentru evrei, creștini și musulmani. Împreună. Toti o dată.

Luni, spaţiul de rugăciune, situat în interiorul Louis şi Tillie Alpert tineret Music Center, a deschis usile sale pentru o meditaţie pentru fiecare religie la ideea de „unitate”, imbinate cu muzica festivă şi citirea comună a Scripturilor. In jur de 70 de credinciosi citesc împreună într-o repetiţie în sala care fost transformat, datorită designerului israelian Tal Erez, de sute de panouri mobile albe agăţate de tavan, fiecare inscripţionate cu cuvinte sfinte din Coran, Tora, şi Biblia creştină.

Citeste mai mult de la sursa…

Sursa: Tabletmag