Selectați pagina

Semnal de alarmă din Iran: Vrei PAINE? Ia CIP!

Semnal de alarmă din Iran: Vrei PAINE? Ia CIP!

Iranul implementează cupoane digitale pentru raționalizarea pâinii

Iran: Vrei PAINE? Ia CIP!

Iran: Vrei PAINE? Ia CIP!

Noile cupoane digitale pentru raționalizarea unor alimente cu prețuri subvenționate, au fost anunțate pe fondul creșterii prețului grâului la nivel mondial.

Iranul a anunțat că va lansa ‘cupoane digitale’ pentru raționalizarea pâinii pentru cetățenii săi, în contextul în care a redus fondurile pentru subvenționarea pâinii, despre care președintele țării spune că sunt ‘irosite’.

„Guvernul va oferi cetățenilor cupoane digitale care le vor permite să acceseze o cantitate limitată de pâine la prețuri subvenționate, iar restul cantității de pâine va fi disponibilă la prețurile pieței”, a relatat FBN Global News.

Raționalizarea alimentelor poate fi impusă prin intermediul cărții naționale de identitate biometrică a Iranului, pe care a început să o introducă treptat din anul 2015, și care este acum eliberată tuturor noilor solicitanți, precum și în cazul tuturor reînnoirilor, potrivit Minority Rights. Cardul are incorporat un ‘cip inteligent’ care stochează date biometrice, inclusiv scanări ale irisului, amprente și imagini faciale, și este deja utilizat pentru a accesa o varietate de servicii guvernamentale.

Postul de știri a menționat că: „mulți iranieni cu probleme financiare au ajuns să se bazeze pe programul iranian de subvenții la alimente”. Într-adevăr, un cercetător în domeniul agriculturii, Christian Westbrook, a subliniat că „pentru cei 50% din Iran care trăiesc sub pragul sărăciei, cumpărarea de alimente la prețurile pieței – nu poate fi o opțiune”. Potrivit FBN Global News, prețurile de piață sunt ‘de aproximativ șapte ori mai mari’ decât a celor cu preț subvenționat.

„Așadar, acesta nu este un sistem bazat pe opțiune”, a declarat Westbrook, care a fondat podcastul ‘Ice Age Farmer’, într-un comentariu despre noul plan al Iranului. „Ar putea fi prezentat așa, dar acest lucru le spune oamenilor din acea țară care depind de aceste subvenții la pâine, că acum ei vor trebui să aplice pentru ‘semn [ul fiarei]’.”

Președintele iranian Ebrahim Raisi a citat ‘corupția’ și risipa ca motive pentru noul sistem de cupoane digitale, care va fi pus în aplicare în aproximativ două luni, și care vor fi utilizate pentru achizițiile cu preț redus de pâine, iar ceva mai târziu și de alimente precum pui, brânză și ulei vegetal de gătit.

„Astăzi, fondurile de subvenții sunt risipite, iar oamenii sunt martori la corupție și discriminare în această privință. Cum putem permite ca acest lucru să continue?” a declarat Raisi luni seara într-un interviu televizat. „Populația și elitele ne îndeamnă să reformăm economia, iar noi suntem hotărâți să facem acest lucru.”

Creșterile prețului la grâu, declanșate din cauza izbucnirii războiului ruso-ucrainean, au crescut costul cu subvențiile guvernamentale, iar asta, potrivit economistului Saeed Laylaz, a făcut necesară o nouă ‘operație dureroasă’ pentru economia iraniană. „Economia iraniană nu-și mai poate permite continuarea risipirii banilor”, a adăugat Laylaz.

Creșterea prețurilor la pâine a provocat, de asemenea, ample demonstrații în orașele din sudul Iranului, conform FBN Global News.

Westbrook consideră că sistemul iranian de asigurare a alimentelor pe bază de identitate biometrică, despre care spune că este primul de acest fel din lume, este un ‘semnal de alarmă’ pentru alte inițiative de identificare digitală care vor fi ‘implementate’ în întreaga lume.

El anticipează că, pe măsură ce prețurile la alimente vor crește până la punctul de a deveni inaccesibile, oamenii vor fi „forțați să apeleze la aceste ajutoare guvernamentale”, despre care a menționat că sunt solicitate în esență de Fundația Rockefeller, în vederea asigurării ‘securității nutriționale’.

Apoi, potrivit lui Westbrook: „identitatea digitală, pe care Forumul Economic Mondial o stabilește ca fiind crucială pentru cea de-a patra revoluție industrială, poate fi ‘impusă forțat’ sub pretextul ‘asistenței pentru oamenii flămânziți’.”

„Acest lucru deja este [planificat] și pus în aplicare în restul lumii, doar că încă nu a fost anunțat. Aceasta este singura diferență…”, a declarat Westbrook.

Sursa: https://www.lifesitenews.com/news/iran-rolls-out-digital-bread-rationing-with-biometric-ids/

Traducere: SACCSIV

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке