Patriarhul Bartolomeu a declarat că este dureros de conștient de faptul că Biserica Ortodoxă Rusă s-a supus ambițiilor politice ale Federației Ruse.

Șeful Fanarului îl îndeamnă „frățește” pe Patriarhul Chiril să renunțe la rangul de patriarh

Șeful Fanarului îl îndeamnă „frățește” pe Patriarhul Chiril să renunțe la rangul de patriarh

Șeful Bisericii din Constantinopol, Patriarhul Bartolomeu, comentând poziția Patriarhului Chiril cu privire la războiul din Ucraina, a spus că este mai bine să demisioneze decât să susțină războiul, relatează ziarul The Pillar.

Într-un interviu acordat publicației, Patriarhul Bartolomeu a declarat că pentru el e „dureros faptul că Patriarhia Moscovei s-a coborât la nivelul de supunere față de ambițiile politice ale Federației Ruse”.

„Am condamnat în repetate rânduri agresiunea și violența la fel de fervent și frățesc am cerut Patriarhului Moscovei să se delimiteze de crimele politice, chiar dacă acest lucru ar însemna să abdice”, a subliniat Patriarhul de Constantinopol.

Amintim că potrivit șefului Fanarului, cuvintele patriarhului Chiril, potrivit cărora cei uciși în război vor intra în Împărăția lui Dumnezeu ca martiri, nu corespund învățăturii ortodoxe.

Sursa: https://www.pillarcatholic.com/dialogue-and-reconciliation-are-not-optional-for-us-an-interview-with-ecumenical-patriarch-bartholomew/