Potrivit (minciuno-) Patriarhului Bartolomeu, civilizația modernă trebuie să mobilizeze toate forțele pentru a rezolva problema conservării mediului înconjurător.

Șeful Fanarului afirmă că ecologia este cea mai mare provocare pentru omenire

Șeful Fanarului afirmă că ecologia este cea mai mare provocare pentru omenire

Luând cuvântul la deschiderea conferinței științifice „Ecological Theology and Environmental Ethics”, pe 27 octombrie 2022, (minciuno-) Patriarhul Bartolomeu a declarat că problema mediului este cea mai mare provocare pentru omenire, relatează Ecclesia Online.

Potrivit șefului Fanarului, „distrugerea mediului amenință nu numai viața, ci și menținerea prezenței omului pe Pământ”.

„Oamenii distrug civilizația prin amestecul lor, prin defrișări în numele unor interese și planificări politice, geopolitice sau chiar pentru o îmbunătățire imaginară a nivelului de trai”, a spus el.

Șeful Fanarului a subliniat „necesitatea de a mobiliza imediat nu numai adulții, ci și copiii, de la o vârstă foarte fragedă, pentru a-i face să conștientizeze importanța protecției mediului și să devină cetățeni responsabili”, menționând că problema mediului este „cea mai mare provocare pentru omenire”.

Amintim că anterior șeful fanarioților, (minciuno-) patriarhul Bartolomeu, Papa Francisc și liderul anglican Justin Welby au făcut apel la credincioși să lupte pentru mediu.

Sursa: https://www.ekklisiaonline.gr/nea/oikoumenikos-patriarchis-to-ikologiko-ine-i-megalyteri-proklisi-tis-anthropotitas/