Selectați pagina

Şeful Armatei Ucrainei: În Donbass nu sunt şi nu au fost trupe ruseşti

Şeful Armatei Ucrainei: În Donbass nu sunt şi nu au fost trupe ruseşti

muzhenkoGeneralul Viktor Muzhenko, şeful Statului Major al Armatei Ucrainei, a declarat în timpul unui briefing de presă la Kiev, că nici în Donetk nici în Lugansk nu au fost implite în luptă unităţi ale Armatei Ruse. „Nici măcar azi, Armata Ucraineană nu este angajată în vreo luptă cu unităţi militare ruse” a precizat Muzhenko.

Declaraţiile şefului Armatei Ucrainei vin în totală contradicţie cu cele ale şefului statului, Petro Poroşenko, care a declarat acum câteva zile la Davos că „peste 9 mii de militari ruşi luptă alături de rebeli în Donetk şi Lugansk”.

Rusia a negat permanent orice implicare în conflict şi a catalogat acuzaţiile drept „falsuri grosolane”.

Declaraţia şefului Armatei Ucrainene este prima recunoaştere oficială din partea Ucrainei a neimplicării militare a Rusiei în războiul civil din Donbass.

„De altfel, este imposibil să ascunzi formaţiuni militare ruseşti pe un teritoriu atât de mic, cum este cazul Donetk şi Lugansk, mai ales în prezenţa reporterilor şi a reprezentanţilor OSCE” a precizat generalul Muzhenko, şeful Armatei Ucrainei, la briefingul de presă, citat de sputniknews.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *