Minciuno-Mitropolitul Elpidophorus a acordat un interviu egenţiei ΝΕΑ.

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

Elpidophoros, șeful Arhiepiscopiei americane a Patriarhiei de Constantinopol, este un susținător al controlului nașterilor. Ierarhul a spus acest lucru într-un interviu acordat ΝΕΑ, potrivit orthodoxia.info.

„Noi susținem un control al nașterilor sigur și eficient, care de asemenea se practică din vremuri de demult în diferite moduri”, a declarat Elpidophorus. „Trebuie să evităm să le tratăm pe femei doar ca pe niște femei însărcinate, ca și cum acesta ar fi singurul lor scop în viață”.

Clarificându-și poziția față de avort, ierarhul fanariot a recunoscut mai întâi că avortul, cunoscut de milenii, „nu a fost niciodată susținut sau binecuvântat de Biserică”.

Cu toate acestea, el a admis apoi posibilitatea de a reglementa rata natalității copiilor, invocând „libertățile umane fundamentale” și povara sarcinii pe care femeile trebuie să o poarte singure, fără implicarea bărbaților.

Amintim că anterior, la 18 iulie 2022, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene a protestat împotriva botezului de către Elpidophoros a copiilor născuți de o mamă surogat dintr-un cuplu homosexual.

Sursa: https://www.tanea.gr/2022/10/04/interviews/o-arxiepiskopos-amerikis-elpidoforos-gia-ta-ellinotourkika-i-kritiki-mou-stin-tourkia-exei-kostos/