Selectați pagina

Șef de serviciu secret ucrainean: vestul Ucrainei se va rupe la un nou conflict militar în Donbas

Șef de serviciu secret ucrainean: vestul Ucrainei se va rupe la un nou conflict militar în Donbas

Malomuzh, fostul șef al serviciului secret extern ucrainean crede că în cazul în care situația din Ucraina va fi încalzită, exista informații neoficiale ca o serie de regiuni vestice se vor îndeparta spre România, Polonia și Ungaria. E vorba de Transcarpatia și Bucivina de Nord.

Potrivit fostului șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei Mykola Malomuzh, un numar de țari europene nu exclud posibilitatea de a adera regiunile vestice ale Ucrainei în sine. „Acest lucru este, de asemenea, a spus partenerilor noștri occidentali. În cel mai rau caz, vecinii noștri poate adopta, în calitatea sa de membru unele regiuni din Ucraina. Aceasta, desigur, informal, dar aceasta opțiune nu este exclusă. Polonia, România și Ungaria au în vedere posibilitatea de a se alatura regiunile vestice ale Ucrainei. Prin acest pas se pot recurge, în cazul în care situația din Ucraina în ceea ce privește securitatea nu s-a stabilizat, dar este un caz extrem.

Orice ar fi fost, în timpul întâlnirilor am afirmat în mod clar catre reprezentanții acelor țari că avem suficiente forțe, care nu permită să realizeze un astfel de scenariu, „- a declarat Malomuzh, conform bbcccnn.com.ua.

Potrivit lui, formatul actual al negocierilor privind soluționarea conflictului din Donbas nu a reușit. „Europa nu vrea sa destabilizeze situația din Ucraina, și în special continuarea razboiului, așa ca merg pe un scenariu simplu – punerea în aplicare a acordurilor Minsk și conservarea conflictului. Cred ca trebuie sa mergem la un format mai larg. El va oferi soluția problemelor sistemice în sens global. În timp ce vorbim despre discuții la nivel bilateral și trilateral, Rusia va insista asupra punerii în aplicare a script-ul sau „- a rezumat Malomuzh.

Sursa: NapocaNews

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке