Selectați pagina

Securitatea utilizatorilor de internet din Europa, tot mai precara!

Securitatea utilizatorilor de internet din Europa, tot mai precara!

spionajO treime dintre utilizatorii de Internet din Europa s-au confruntat cu incidente de securitate ce ţineau de reţele locale şi de dispozitive de memorie externe, pe parcursul trimestrul III din acest an, în topul acestor ameninţări situându-se Ucraina, urmată de Israel, Serbia şi Grecia, potrivit unei analize recente, realizate de Kaspersky Lab.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în perioada iulie – septembrie, 15% din totalul utilizatorilor de Internet s-au confruntat cu ameninţări legate de web. În clasamentul celor mai expuse ţări în faţa ameninţărilor cibernetice, primul loc este ocupat de Ucraina, cu 57,9% de utilizatori afectaţi de ameninţări locale. Topul este continuat de Israel (38,5%), Serbia şi Grecia (37,6%) şi Africa de Sud (36%).

Pe de altă parte, cel mai mare număr de incidente ce ţin de ameninţări web au fost raportate în Slovenia (23,9% dintre utilizatorii KSN) şi Ucraina (21,8%), urmate de Spania şi Grecia. Olanda, Africa de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii şi Republica Cehă (cu un nivel al ameninţărilor între 7 şi 10%).

În 2015 şi la începutul anului 2016, Kaspersky Lab a înregistrat peste două milioane de incidente cibernetice cu programe ransomware, multe dintre acestea intrând în atenţia publicului, iar comparativ cu perioada 2014 – 2015, numărul atacurilor ransomware asupra companiilor a crescut de şase ori. Experţii Kaspersky Lab estimează că, odată cu creşterea folosirii programelor ransomware de către infractorii cibernetici, acest tip de malware ar putea chiar să depăşească troienii bancari, ca amploare, informeaza agerpres.

Conform cercetării Corporate IT security Risks Survey, în acest an, 20% dintre companiile din toată lumea s-au confruntat cu un atac în ultimele 12 luni. În Europa, această problemă pare să fie mai des întâlnită, cu 28% dintre companii care au trecut printr-o astfel de ameninţare. De asemenea, în Africa de Sud procentul este ceva mai mic, respectiv 19%.

Pentru a ajuta mai multe companii să reducă riscul infectării cu programe ransomware, Kaspersky Lab împreună cu Europol, Poliţia Naţională din Olanda şi Intel Security, a lansat proiectul ‘No More Ransom’ – un portal online (www.nomoreransom.org) care îşi propune să informeze publicul despre pericolul ransomware şi să ajute victimele să îşi recupereze datele fără să plătească răscumpărarea cerută de infractorii cibernetici. În prezent, printre participanţii la acest proiect se află organizaţii de aplicare a legii din 14 ţări.

Compania globală de securitate cibernetică Kaspersky Lab a organizat, în perioada 20 – 23 octombrie, în Malta, evenimentul anual, European Cyber Security Weekend. Evenimentul a reunit experţi ai companiei, membri ai Poliţiei olandeze, jurnalişti şi oameni de afaceri din întreaga regiune, precum şi din Israel şi Africa de Sud.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке