Selectați pagina

Sectanţii mormoni nu mai consideră căsătoria între persoane de același sex ca pe un act de apostazie

Sectanţii mormoni nu mai consideră căsătoria între persoane de același sex ca pe un act de apostazie

Părinții din comunitatea LGBT vor putea de acum să-și boteze sau să-și binecuvânteze copiii în “Biserica” lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, după ce oficialii cultului au declarat că vor adopta o nouă politică în acest sens, scrie The Washington Post, citat de hotnews.ro

Decizia cultului mormon anulează hotărârea din 2015 de a exclude acești copii de la ritualuri, până aceștia ar fi împlinit 18 ani. De asemena, cultul nu va mai considera căsătoria între persoane de același sex ca pe un act de apostazie.

Noua politică a fost anunțată în timpul Conferinței Generale Anuale a liderilor bisericii. Decizia inițială din 2015 de a exclude familiile LGBT din ritualurile esențiale a fost aspru criticată de Cultul Mormon.

În contextul vechii politici, la împlinirea celor 18 ani, copilul unei familii LGBT avea posibilitatea de a renega stilul de viață al părinților și de a cere să se alăture cultului. Sub noua hotărâre, acest lucru nu va ma fi necesar.

Cultul mormon a insistat asupra faptului că această schimbare nu modifică învățătura mormonă conform căreia contactul sexual este menit pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке