Selectați pagina

Sectanţii iehovişti obligă Ucraina prin CEDO să fie despăgubiţi pentru că li s-a refuzat un teren în chirie

Sectanţii iehovişti obligă Ucraina prin CEDO să fie despăgubiţi pentru că li s-a refuzat un teren în chirie

Reprezentanții acestei organizații religioase de la Krivoi Rog trebuie să primească de la statul nostru 7.000 de euro.

În data de 3 septembrie 2019 Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a obligat Ucraina să plătească 7.000 de euro în calitate de despăgubiri martorilor lui Iehova de la Krivoi Rog, aflăm de pe site-ului oficial al instanței.

După părerea judecătorilor Curții Europene, primăria din Krivoi Rog a încălcat drepturile membrilor acestei organizații religioase atunci când a refuzat să ofere în chirie un teren și să aprobe actele de autorizare privind construirea unui lăcaș de cult pentru una dintre parohii.

“Martorii lui Iehova” au înaintat un proces la Curtea Europeană pentru că ei cred că consiliul municipal nu a fost în stare să le ofere un loc pentru cultul lor și astfel le-a încălcat drepturile. În materialele procesului organizația religioasă a indicat că acțiunile primarului au contrazis prevederile articolului 1 (protecția proprietății) și ale articolului 9 (libertatea de gândire, conștiință și religie) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Judecătorii Curții Europene au admis că Primăria într-adevăr a încălcat aceste articole. Ei au dispus că Ucraina trebuie să plătească “Martorilor lui Iehova” suma de 1.000 de euro pentru daune morale și 6.000 de euro pentru cheltuieli legale.

Anterior, spzh.news a comunicat că în Rusia Consiliul prezidențial pentru drepturile omului a apărat organizaţia “Martorii lui Iehova”.

Sursa: https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-195539%22]}

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *